Home » ATP » Sterke De Loore moet nipt hoofd buigen voor opslagkanon Isner

Sterke De Loore moet nipt hoofd buigen voor opslagkanon Isner

Sterke De Loore moet nipt hoofd buigen voor opslagkanon Isner

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-319) kon België geen eerste punt bezorgen in de ontmoeting met de Verenigde Staten. Onze landgenoot speelde een knappe partij, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor John Isner (ATP-9).

Isner haalde in de eerste set meteen zijn grootste wapen naar boven: zijn ijzersterke service. Hij sloeg een kloofje naar 2-4 en pakte de set met 3-6. De Loore liet zich echter niet ontmoedigen, hij bleef geconcentreerd tijdens zijn opslagspelletjes, werd niet gebroken in de tweede set, en sleepte een tiebreak uit de brand. Onze landgenoot scoorde enkele knappe punten en haalde de set met 7-6(4) binnen.

In de derde set leek er een ware stunt in de maak. De Loore kwam 4-2 voor, maar Isner vond zijn beste spel terug en opnieuw moest een tiebreak de beslissing brengen. Beide heren maakten er een spannend gevecht van, maar uiteindelijk pakte de Amerikaan de set met 6-7(8). Daarna leek de veer bij De Loore wat gebroken en hij keek al snel tegen een achterstand aan. Toch toonde hij karakter, redde hij vijf matchpunten, maar uiteindelijk ging de vierde set met 4-6 naar Isner.

Geen eerste punt voor België, maar De Loore bracht opslagkanon Isner toch even aan het wankelen en was mentaal zeer weerbaar. De Amerikaan sloeg maar liefst 43 aces, tegenover 14 voor onze landgenoot.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws