Home » Davis Cup » Sterke Goffin bezorgt België ticket naar de halve finale

Sterke Goffin bezorgt België ticket naar de halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) heeft voor een feestje gezorgd in de Spiroudôme in Charleroi. Onze landgenoot versloeg Paolo Lorenzi (ATP-38) in drie sets en bezorgde België zo het beslissende derde punt.

In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, tot 4-3 bleef alles on serve, maar toen plaatse de Luikenaar een beslissende versnelling. Het eerste breakpunt was meteen het goede en nadien maakte Goffin het cool af op de eigen opslag: 6-3.

In de tweede set kwam Goffin meteen op voorsprong, maar Lorenzi pakte de break nog terug. Onze landgenoot zette het foutje echter meteen recht en ging op het eind van de set nogmaals door de opslag van de Italiaan. Na 1 uur en 19 minuten wedstrijd stond het 6-3 6-3.

In de derde set plaatste Goffin meteen en versnelling, hij liep 3-1 uit. Lorenzi drong nog even aan, maar Goffin ging vastberaden door naar de 6-2 en bezorgde België het beslissende derde punt. Van 15 tot 17 september speelt België thuis de halve finale tegen Australië.

“We hebben iets heel moois opgebouwd met de ploeg”

Kapitein Johan Van Herck was na afloop erg gelukkig: “We hebben ongelofelijke speerpunten met Goffin en Darcis, gisteren waren we er net niet bij, maar vandaag stonden we er. We hebben iets heel mooi opgebouwd met deze ploeg, en verder gebouwd op het werk van Julien Hoferlin. Voor de tweede keer in drie jaar staan we in de halve finale, we mogen nog eens thuis spelen, dat is helemaal fantastisch. Ik roep alle clubs al op om te komen supporteren in september, al weet ik nog niet waar. We kunnen minstens met gelijke wapens strijden tegen Australië.”

Ook Goffin was erg gelukkig: “Het was leuk om te winnen in drie sets, al heeft Lorenzi zich kraning verweerd. Misschien ben ik nu nog op tijd om het afscheid van Tom Boonen te zien… Tegen Australië thuis wordt een mooie affiche, Kyrgios is nu in supervorm, maar het is nog enkele maanden. Het publiek hier in Charleroi was super, ik hoop dat ze ook talrijk aanwezig zijn in de halve finale.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER