Home » Geen categorie » Sterke Goffin knokt zich naar laatste acht in Monte Carlo

Sterke Goffin knokt zich naar laatste acht in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-13) heeft zich op het ATP-toernooi in Monte Carlo (Monaco, € 4 273 775) geplaatst voor de kwartfinale. In een spannende wedstrijd haalde hij het in drie sets van zijn maatje Dominic Thiem (ATP-9).

Thiem en Goffin stonden voor de tiende keer tegenover elkaar, Goffin won zes van hun vorige ontmoetingen. Onze landgenoot startte als een diesel, en stond al snel 2-5 in het krijt. Op karakter sleepte de Luikenaar een tiebreak in de wacht en dankzij enkele knappe punten pakte hij de eerste set met 7-6(4).

Een ander beeld kregen we in de tweede set, waarin de Oostenrijker de bovenhand had. Een mindere opslaggame van Goffin werd afgestraft door Thiem, en bezorgde de Oostenrijker de 4-6 setwinst. Thiem kwam ook op voorsprong in de derde set, maar toen schakelde Goffin een versnelling hoger. De Oostenrijker ging meermaals in de fout en Goffin rook zijn kans. Met 6-3 boekte hij zijn plaats in de kwartfinale. De wedstrijd duurde 2 uur en 14 minuten.

Op vrijdag wacht een clash tegen Novak Djokovic (ATP-2), die het nipt haalde van de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-19).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS