Home » Grand Slam » Roland Garros » Sterke Goffin mag voor eerste keer ooit naar kwartfinale van een Grand Slam

Sterke Goffin mag voor eerste keer ooit naar kwartfinale van een Grand Slam

Sterke Goffin mag voor eerste keer ooit naar kwartfinale van een Grand Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na twee dagen uitstel mocht David Goffin (ATP-13) het in de vierde ronde eindelijk opnemen tegen Ernests Gulbis (ATP-80). Goffin speelde dinsdag al drie games en verloor ze allemaal.

Van een slechte start was deze keer echter geen sprake. De Belg maakt de voorsprong van de Let onmiddellijk ongedaan en beide spelers waren zo al snel terug on serve. Op 4-4 kreeg Goffin kansen om door de opslag van de Let te gaan, maar hij serveerde deze breakballen weg. Op 5-4 maakt David Goffin enkele domme fouten en haalde Gulbis onverwacht nog de set binnen.

Vanaf de tweede set was het echter enkel Goffin die de klok sloeg. Gulbis speelde alles of niets en serveerde soms fenomenaal. Het was echter onvoldoende om Goffin uit balans te brengen. De mooiste punten waren voor de Let, maar hij bleef de ongedwongen fouten in de komende drie sets opstapelen. De Belg daarentegen speelde ontzettend solide, serveerde eindelijk nog eens zeer sterk en won de wedstrijd uiteindelijk oververdiend met 4-6, 6-2, 6-2 en 6-3.

Na deze sterke prestatie staat Goffin voor de eerste keer ooit in een kwartfinale van een Grand Slam. Daar zal hij het opnemen tegen zijn maatje Dominic Thiem (ATP-15). De Oostenrijker en Goffin speelden al zeven keer tegen elkaar, waarvan de Belg vijf ontmoetingen won. Hun laatste wedstrijd was op de Australian Open waar Goffin in vier sets won.

koen

koen

Meer nieuws