Home » Geen categorie » Sterke Kyrgios klopt Nadal en bereikt halve finale in Cincinnati

Sterke Kyrgios klopt Nadal en bereikt halve finale in Cincinnati

Sterke Kyrgios klopt Nadal en bereikt halve finale in Cincinnati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australiër Nick Kyrgios (ATP-23) heeft voor sensatie gezorgd op het Masters 1000-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, $ 4 973 120). In twee sets ging hij voorbij de toekomstige nummer één Rafael Nadal (ATP-2).

De 22-jarige Kyrgios was in de eerste ronde in Cincinnati te sterk voor David Goffin en blijft verder zijn goede vorm etaleren. Op zaterdag moest de Australiër eerst zijn derde ronde afwerken die eerder door de regen niet afgemaakt was. Hij haalde het nipt van de Kroaat Ivo Karlovic (ATP-44) met 4-6, 7-6 en 6-3.

Minder dan zeven uur later wachtte voor Kyrgios een clash met de nieuwe nummer één Nadal. Kyrgios startte als een wervelwind aan de partij. Met een dubbele break nam hij meteen een comfortabele voorsprong. De Australiër liet Nadal niet meer terugkeren en had de eerste set met 6-2 in handen na amper 25 minuten.

In de tweede set werd Nadal meteen gebroken en moest hij dus opnieuw achtervolgen. Bij 5-4 redde de Spanjaard echter twee matchpunten en keerde hij terug tot 5-5. Kyrgios toonde zijn veerkracht en brak op love terug. Deze keer serveerde hij wel de match uit en kon hij zijn handen in de lucht steken. In amper 80 minuten stond de uitslag op het scorebord: 6-2 en 7-5!

Na de partij was Nadal eerlijk over zijn niveau: “Nick is een sterke speler maar ik speelde slecht.” In de halve finale speelt Kyrgios opnieuw tegen een Spanjaard. Hij treft de 35-jarige veteraan David Ferrer (ATP-31) die verrassend derde reekshoofd Dominic Thiem (ATP-8) uitschakelde.

In de andere halve finale staan John Isner (ATP-19) en Grigor Dimitrov (ATP-11) tegenover elkaar.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws