Home » ATP » Sterke Medvedev houdt Goffin van titel in Cincinnati

Sterke Medvedev houdt Goffin van titel in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-19) is er niet in geslaagd om het ATP-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000) op zijn naam te schrijven. In de finale moest bij zijn meerdere erkennen in Daniil Medvedev (ATP-8).

De 23-jarige Medvedev stond in Cincinnati in zijn derde finale op rij, en schakelde nummer één van de wereld Novak Djokovic (ATP-1) uit in de halve finale. De Rus begon als een wervelwind aan zijn partij tegen Goffin en liep al snel 4-1 uit. Goffin maakte de break ongedaan, werkte daarna breakpunten weg tijdens zijn eigen opslagspelletje en kwam terug tot 4-4. Beide spelers bleven aan elkaar gewaagd, en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Medvedev schakelde een versnelling hoger en maakte enkele knappe punten aan het net. Goffin kon geen enkel punt op zijn eigen opslag winnen en na een dubbele fout van de Luikenaar greep de Rus de 6-7 (3) setwinst.

Goffin moest even bekomen van de opdoffer en Medvedev ging meteen door de opslag van onze landgenoot. De Rus bleef ijzersterk serveren. Bij 4-5 mocht Medvedev serveren voor de partij, maar Goffin wist twee breakpunten af te dwingen. De Rus pakte vier punten op rij en greep zo zijn eerste toernooiwinst in een Masters 1 000-toernooi.

Goffin mag terugblikken op een knappe week en rukt maandag op naar de vijftiende plaats op de ATP-ranking. De Luikenaar kan vol vertrouwen uitkijken naar de US Open, waar hij vorig jaar strandde in de vierde ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden