Home » ITF » Sterke Merckx naar halve finale in Rivne

Sterke Merckx naar halve finale in Rivne

Op het ITF-toernooi van Rivne (Oekraïne, $ 15 000) heeft Jonas Merckx (ATP-585) de halve finale bereikt. Hij won zijn kwartfinale in twee sets.

In de kwartfinale nam Merckx het op tegen Claudio Fortuna (ATP-851). Net als in de vorige ontmoeting met Fortuna, trok Merckx nu ook weer aan het langste eind. Fortuna maakte echter de beste start door op een break voorsprong te komen. De Belg reageerde meteen en kwam even later zelf op voorsprong. De Italiaan maakte die achterstand op zijn beurt weer goed maar faalde kort daarop opnieuw tijdens zijn opslagspelletje. Merckx serveerde daarop de set vlot uit.

De tweede manche verliep een stuk beter voor de Belg die dankzij een vroege break een optie op de wedstrijd nam. Hij deed daar nog een schepje bovenop en won na 1 uur en 42 minuten met 6-3 en 6-2. Hij wacht in de halve finale op de winnaar van het duel tussen Roman Boychuk (ATP-1848) en Olexiy Kolisnyk (ATP-660).