Home » Grand Slam » Sterke Mertens zet Australian Open-winnares Kenin vlot opzij en staat in kwartfinale US Open

Sterke Mertens zet Australian Open-winnares Kenin vlot opzij en staat in kwartfinale US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-18) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Ze won overtuigend van tweede reekshoofd Sofia Kenin (WTA-4).

Kenin begon rampzalig aan de wedstrijd: een dubbele fout en een break brachten Mertens al snel op een 2-0-voorsprong. Bij 3-1 ging de Belgische een tweede keer door de opslag van de Amerikaanse en hoewel die nog terugbrak, behield Mertens haar focus: 6-3.

Sofia Kenin - © Simon Bruty (USTA)
Sofia Kenin – © Simon Bruty (USTA)

Ook in de tweede set kwam Kenin nooit echt in haar spel. Mertens neutraliseerde alle wapens van de Amerikaanse die meer en meer gefrustreerd raakte. De Belgische speelde ei zo na foutloos, terwijl Kenin de fouten bleef opstapelen. Bij een 3-2-voorsprong snoepte Mertens opnieuw een opslagspel van haar opponente af en even later serveerde ze overtuigend uit mét een ace: 6-3. De wedstrijd duurde 1 uur en 14 minuten.

Mertens staat zo voor het tweede jaar op rij zonder setverlies in de kwartfinale van de US Open. Daarin ontmoet ze de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-27) die met 5-7, 6-1 en 6-4 de scalp nam van Karolina Muchova (WTA-26).

Uitgebreide samenvatting

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER