Home » ATP » Sterke Monfils rekent af met Canadese verrassing in kwartfinales

Sterke Monfils rekent af met Canadese verrassing in kwartfinales

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gaël Monfils (ATP-38) heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de halve finales van de European Open (België, € 686 080). De Fransman rekende in twee sets af met Vasek Pospisil (ATP-79).

Pospisil worstelde zich door de kwalificaties en rekende vervolgens af met zijn landgenoot Milos Raonic (ATP-20). Een heuse stunt die de Canadees tegen Monfils maar wat graag wilde overdoen. Al kon Pospisil eigenlijk nooit echt aanspraak maken op een zege. De Fransman dicteerde van meet af aan de wet, maar verzuimde zijn breakkansen te benutten. Uiteindelijk duurde het tot de elfde game vooraleer Monfils kon toeslaan. Het nummer 38 van de wereld serveerde de set daarna makkelijk uit, 7-5.

In het tweede bedrijf kon Monfils wel meteen toeslaan. In het openingsgame snoepte hij de opslag van Pospisil af. Een nieuwe tik voor de Canadees, al wilde hij zich niet meteen zomaar naar de slachtbank laten leiden. Pospisil versierde twee breakkansen in het vierde game, maar kon die niet benutten. Meteen het signaal voor Monfils om nog een versnelling hoger te schakelen. Zonder veel problemen maakte hij het na 1 uur en 36 minuten af.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden