Alison Van Uytvanck (WTA-47) heeft zich voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de tweede week op Wimbledon. In de derde ronde was ze in twee sets te sterk voor Anett Kontaveit (WTA-27).

Van Uytvanck begon uitstekend aan haar duel tegen Kontaveit en liep meteen 4-0 uit. De Estse wist nog wel twee spelletjes te winnen maar onze landgenote haalde de eerste set met 6-2 binnen.

Ook in de eerste set startte Van Uytvanck met een break, maar Kontaveit wist opnieuw gelijk te maken. In het belangrijke zevende spelletje brak de Grimbergse opnieuw en ze gaf de voorsprong niet meer uit handen. Van Uytvanck maakte het knap af op het vierde matchpunt, ze won de tweede set met 6-3.

Het Belgische feestje gaat dus ook verder in Wimbledon. Na de rustdag op zondag zal Van Uytvanck het opnemen tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA-14) in de achtste finale. In Eastbourne haalde de Russische het enkele weken geleden in drie sets. Dankzij haar knappe prestatie zal Van Uytvanck ook minstens doorstoten naar de 37e plaats op de WTA-ranking, haar hoogste ranking ooit.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.