Home » Grand Slam » Wimbledon » Sterke Wawrinka stuurt Goffin huiswaarts

Sterke Wawrinka stuurt Goffin huiswaarts

In de achtste finales op Wimbledon heeft David Goffin (ATP-15) niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Stan Wawrinka (ATP-4). Onze landgenoot liet flitsen van zijn talent zien maar moest uiteindelijk in drie sets het onderspit delven.

Op weg naar de achtste finale liet Goffin geen enkele set liggen tegen Horacio Zeballos (ATP-128), Liam Broady (ATP-182) en Marcos Baghdatis (ATP-54). Bij de laatste zestien stond hij echter tegenover Roland Garroswinnaar Wawrinka die twee eerdere duels tegen Goffin won.

Onze landgenoot begon sterk tegen Wawrinka. In de eerste set won hij gemakkelijk zijn opslagspelletjes en moest een tiebreak de set beslissen. Daarin was Wawrinka echter de sterkste op beslissende momenten en haalde hij het met 7-3. In de tweede set ging de Zwitser verder op zijn elan en brak hij door de opslag van Goffin. De Luikenaar gaf echter niet op en keerde terug in de wedstrijd met enkele mooie forehandslagen. In een tweede tiebreak vochten Wawrinka en Goffin een spannende strijd uit. Goffin kwam eerst op achterstand, keerde daarna knap terug maar miste een setpunt en ging uiteindelijk met 9-7 onderuit in de tiebreak.

In de derde set deed Goffin de Belgische fans weer dromen van een stunt. Hij scoorde opnieuw enkele knappe punten en kwam op een break voorsprong. Bij een 4-3-voorsprong voor Goffin schakelde Wawrinka echter een versnelling hoger. De Zwitserse topper verzilverde twee breakpunten en snelde zo naar een 6-4-winst in de derde set. Na 2 uur en 22 minuten stond de eindstand op het scorebord.

[alert type=”info” title=”Wimbledon: tweede ronde”] [4] Stan Wawrinka -[16] David Goffin 7-6(3) 7-6 (7) 6-4[/alert]