Home » ATP » Stevige loting voor België in ATP Cup

Stevige loting voor België in ATP Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het nieuwe tennisseizoen start volgend jaar met de ATP Cup in Australië. België kent zijn eerste tegenstanders in het toernooi dat van 3 tot 12 januari plaatsvindt.

De ATP Cup vervangt de Hopman Cup op de kalender. Er doen 24 landen, verspreid over zes groepen, mee aan het toernooi dat tien dagen duurt. België is ingedeeld in Groep C, met Zwitserland en Groot-Brittannië. De vierde deelnemer wordt nog bekendgemaakt. België werkt zijn groepswedstrijden af in Sydney en start op 3 januari tegen een nog niet bekende deelnemer. Op 5 januari spelen David Goffin (ATP-14) en co tegen Groot-Brittannië mét Andy Murray (ATP-413). Op 7 januari volgt een duel met het Zwitserland van Roger Federer (ATP-3).

De groepswedstrijden worden gespeeld in Brisbane, Perth en Sydney, alle wedstrijden vanaf de kwartfinale vinden plaats in Sydney. De zes groepwinnaars en de twee beste tweedes plaatsen zich voor de ATP Cup Finals. Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelpartijen en één dubbelpartij. Een team kan maximum uit vijf spelers bestaan, waarvan er drie een ATP-enkelranking moeten hebben.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS