Home » ATP » Strijdende Bergs stunt net niet tegen Canadees toptalent op European Open

Strijdende Bergs stunt net niet tegen Canadees toptalent op European Open

Strijdende Bergs stunt net niet tegen Canadees toptalent op European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open in Antwerpen (België, € 686 080) is Zizou Bergs (ATP-399) er niet in geslaagd om zijn eerste kwalificatiewedstrijd te winnen. Hij moest in drie sets het hoofd buigen voor het Canadese vierde reekshoofd.

Bergs botste in de eerste ronde meteen op een klepper, hij moest het opnemen tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-128). Ondanks het feit dat ze maar één jaar in leeftijd verschillen, speelden ze nog nooit eerder tegen elkaar. De Canadees stuntte afgelopen week door vanuit de kwalificaties het Challengertoernooi van Tashkent op zijn naam te schrijven.

De Canadees zette Bergs meteen onder druk, en de Limburger moest in zijn eerste opslagspelletje al een breakpunt redden. Onze landgenoot dwong in het derde spelletje ook een breakpunt af, maar Auger-Aliassime gaf geen krimp. Beide spelers bleven aan elkaar gewaagd, bij 4-5 werkte Bergs knap twee setpunten weg op zijn opslag. Meteen daarna kreeg hij zelf twee breakkansen, bij het tweede breakpunt sloeg de Canadees een dubbele fout en zo mocht Bergs bij 6-5 serveren voor de set. Op love maakte Bergs het af en zo greep hij de 7-5 setwinst.

Felix Auger-Aliassime - © Philippe Buissin (Imagellan)
Felix Auger-Aliassime – © Philippe Buissin (Imagellan)

Een ander beeld in de tweede set waar Auger-Aliassime meteen 0-3 uitliep. Bergs probeerde zijn tegenstander onder druk te zetten en dwong bij 3-5 zelfs drie breakpunten af. Auger-Aliassime redde ze echter allemaal en pakte zo set twee met 3-6.

Set drie begon slecht voor Bergs na dom opslagverlies in een mindere game. In het zesde game forceerde onze landgenoot echter opnieuw een break en zo stond het 3-3 gelijk. De set kende een bloedstollend einde, Auger-Aliassime moest bij 6-5 serveren om in de wedstrijd te blijven. Bergs dwong twee matchpunten af, maar de Canadees redde knap. In de tiebreak was het dan toch Auger-Aliassime die met 6-7 (2) aan het langste eind trok. Ruben Bemelmans (ATP-108) krijgt dus geen Belgisch gezelschap op de hoofdtabel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws