Home » Geen categorie » Strijdende Goffin ten onder in Londen na spektakelwedstrijd

Strijdende Goffin ten onder in Londen na spektakelwedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-8) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de finale van de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000). Grigor Dimitrov (ATP-6) was te sterk in drie sets. 

Goffin kan goede start niet vasthouden

Goffin opende meteen met een sterke winner op de derde bal, maar Dimitrov volgde met een snelle service. Beide heren waren meteen bij de les. Twee slordigheidjes leverden meteen een breakpunt op voor de Belg, maar de netrand werkte niet mee. Met een prachtige forehand return benutte Goffin zijn tweede breakpunt en kwam zo op een vroege voorsprong.

Lang kon Goffin niet profiteren van die break, hij werd prompt terug gebroken door de Bulgaar. De Belg retourneerde echter ijzersterk en kon zo Dimitrov onder druk zetten. Met een sublieme passeerbal kon Goffin opnieuw door de opslag van zijn tegenstrever gaan. Drie breaks op rij dus. Deze keer kon het Belgische nummer één wel zijn opslag houden: 3-1. Dimitrov vond niet het juiste ritme en forceerde zijn spel.

Er slopen stilaan wat fouten in het spel van Goffin en Dimitrov rook zijn kans om terug te breaken. Bij 4-4 lag de wedstrijd weer helemaal open. De Bulgaar hield zijn opslag en kwam voor het eerst in de partij op voorsprong: 4-5.

De rollen waren omgedraaid en Goffin moest serveren om in de set te blijven. Met slim serveerwerk knokte de Belg zich uit de problemen en bracht de stand op 5-5. De Bulgaar kwam meer en meer in de wedstrijd en kon Goffin steeds verder terugduwen. Na 52 minuten wedstrijd kreeg Dimitrov zijn eerste setpunten. Op magistrale wijze kon Goffin vier break- en setpunten wegpoetsen maar het vijfde was er teveel aan. Dimitrov nam de leiding met 5-7.

Met de rug tegen de muur, maar niet verloren

De eerste vijf spelletjes gingen vlot naar de serveerder. Maar in de zesde game van de tweede set kwam Dimitrov op een eerste breakpunt. Goffin speelde dit met geduldig tennis weg en met een ace maakte hij de game af: 3-3. De Bulgaar leek even van slag door de gemiste opportuniteit en sloeg twee dubbele fouten. De Belg zag zijn kans mooi en nam de break: 4-3.

Zonder te twijfelen behield Goffin zijn opslag en stond plots op een 5-3 voorsprong. Dimitrov bleef in leven in de tweede set en de Belg moest het uitmaken op eigen opslag. Een ace leverde Goffin drie setpunten op. Het eerste was meteen raak en Goffin bracht de wedstrijd weer in evenwicht: 5-7, 6-4.

Knokkende Goffin ten onder

Een derde set moest de beslissing brengen. Goffin won dit jaar 22 van de 27 wedstrijden in de beslissende set, Dimitrov won 13 van de 25 partijen. Deze statistiek sprak dus in het voordeel van de Belg, maar met statistieken koop je niets.

Meteen in de eerste game kon Goffin twee breakpunten bij elkaar spelen. Maar Dimitrov werkte deze knap weg. Dimitrov moest vechten, maar kon zijn opslag toch behouden. Goffin putte vertrouwen uit de tweede set en dat was te zien aan zijn autoritaire manier van spelen. Toch keek ook Goffin tegen een breakpunt aan, maar hij serveerde zich uit de problemen.

In de vijfde game kwam Dimitrov opnieuw op breakpunt, maar Goffin kon dit wegwerken. Bij het tweede breakpunt was het wel raak voor de Bulgaar die het publiek duidelijk aan zijn kant had: 2-4. De Belg leek vermoeid te raken en miste scherpte. Bij een 2-5 stand moest Goffin serveren om in de wedstrijd te blijven. Bij 0-40 leek de strijd gestreden, maar Goffin won met een aantal knappe punten toch de game.

Het publiek stond op de banken en Dimitrov moest het op zijn eigen opslag doen. Uiteindelijk was het vijfde wedstrijdpunt raak voor Dimitrov die de grootste titel uit zijn carrière won. Moegestreden was het na 2 uur en 30 minuten over en uit voor Goffin. De setstanden waren 5-7, 6-4 en 6-3.

 

koen

koen

MEER NIEUWS