Home » Nieuws » Studenten vast op Rafa Nadal Academy door lockdown

Studenten vast op Rafa Nadal Academy door lockdown

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Door de lockdown in Spanje als gevolg van het coronavirus zitten er studenten van verschillende nationaliteiten vast op de Rafa Nadal Academy op Mallorca. Rafael Nadal (ATP-1) stelde de ouders gerust dat alles in orde is in met hun kinderen.

Op de tennisacademie verblijven er studenten van maar liefst 42 nationaliteiten. Deze beloftevolle tennissers zitten nu vast op de Rafa Nadal Academy door de lockdown in Spanje.

Nadal liet in een open brief weten dat er goed gezorgd wordt voor de studenten: “Ik wil de ouders geruststellen. Jullie kinderen worden goed verzorgd door een team dat elke minuut geeft om voor hun gezondheid te zorgen. Ik weet dat jullie samen met jullie kinderen willen zijn en we hopen dat dit moment snel zal komen. Dit zijn moeilijke momenten maar we zullen er samen doorkomen!”

Nadal liet weten dat de publieke toegang tot de academie gesloten is na overleg met onder andere het ministerie van gezondheid: “Niemand mag de academie binnenkomen. Zo kunnen we besmettingen van buitenaf voorkomen.”

“De trainers, het ondersteunend personeel en het poetspersoneel hebben zich allemaal vrijwillig opgesloten in de faciliteiten van de academie om te zorgen voor de spelers die deze periode op de academie moeten blijven.”

Nadal liet ook weten dat het goed met hem gaat en riep op om thuis te blijven: “Hallo iedereen! Met mij gaat het goed, ik ben thuis, doe fysieke oefeningen en volg de bevelen en richtlijnen van de overheid. Ik hoop dat het met jullie goed gaat en dat jullie thuis blijven.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS