Home » ATP » Stuntende De Loore stuurt derde reekshoofd naar huis in Cary

Stuntende De Loore stuurt derde reekshoofd naar huis in Cary

Stuntende De Loore stuurt derde reekshoofd naar huis in Cary

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-437) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het het challengertoernooi van Cary (Verenigde Staten, $ 50 000 + H). Hij klopte het derde reekshoofd. 

Kwalificatiespeler De Loore moest het in de tweede ronde opnemen tegen Marcelo Arevalo (ATP-176), het nummer drie van de plaatsingslijst. De man uit El Salvador staat bijna 300 plaatsen hoger gerangschikt en won dit jaar al twee challengertoernooien.

De Loore en Arevalo speelden op het scherpst van de snede. Er werden heel wat breakkansen gecreëerd. In de openingsset kwam de Belg in het zesde spelletje op een break achterstand te staan. Hij bracht in extremis de stand weer in evenwicht, werkte drie setpunten weg en dwong een tiebreak af. Deze kon hij relatief eenvoudig binnenhalen.

In de tweede manche zag het er slecht uit voor de Bruggeling. Hij kwam op een 1-4 achterstand te staan maar dan zette hij de remonte in. Hij bracht opnieuw op het laatste moment de set weer in evenwicht en won de daarop volgende spelletjes om na een strijd van 2 uur en 28 minuten de zege binnen te halen. Het werd 7-6 (3) en 7-5.

Zijn tegenstander in de kwartfinale wordt de Australiër James Duckworth (ATP-418). De 26-jarige man uit Sydney stond in 2015 nog stevig in de top 100 maar sukkelde nadien met blessures. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide heren.

koen

koen

Meer nieuws