Home » Geen categorie » Stuntende Geens redt Belgische eer in Meerbusch

Stuntende Geens redt Belgische eer in Meerbusch

Stuntende Geens redt Belgische eer in Meerbusch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens (ATP-266) heeft zich als enige Belg geplaatst voor de kwartfinale op de Cittadino Challenger van Meerbusch (€ 42 500, gravel) in Duitsland. Germain Gigounon (ATP-297) en Yannick Mertens (ATP-258) werden uitgeschakeld. In het dubbelspel bereikten Sander Gillé en Joran Vliegen knap de halve finale.

Geens won eerst in de eerste ronde van de Fransman Yannick Jankovits (ATP-293) met 6-4 en 6-2. Na dit mooi begin ging de 20-jarige Belg verder op zijn elan in de tweede ronde. Hij stuntte tegen het vierde reekshoofd, de Canadees Steven Diez (ATP-168). Geens triomfeerde knap met 7-6 en 6-4. Door zijn zege staat hij dichtbij de top 250. Geens klimt virtueel naar nummer 255. In een reactie op zijn Facebookpagina was hij heel tevreden over zijn zege: “Ik ben heel tevreden met deze overwinning. Ik had vorige week verloren tegen dezelfde speler en vandaag speelde ik een heel goede partij. Ik heb heel goed geserveerd met tien aces en heb echt goed gespeeld.”

De andere Belgen konden Geens’ voorbeeld niet volgen. Mertens verloor in de tweede ronde met 6-2 en 6-4 van de Duitser Maximilian Marterer (ATP-316), terwijl Gigouon met 6-3 1-6 en 6-3 het onderspit moest delven tegen het Poolse vijfde reekshoofd Jerzy Janowicz (ATP-185). Janowicz wordt de tegenstander van Geens in de kwartfinale.

Joran Vliegen en Sander Gillé - © Nick Verhaeghe
Joran Vliegen en Sander Gillé – © Nick Verhaeghe

In het dubbelspel boekten Gillé (ATP D-178) en Vliegen (ATP D-179) succes. In een Belgisch duel gingen ze in de kwartfinale voorbij Geens (ATP-1254) en Gigounon (ATP D-761) met 6-3 en 6-4. In de halve finale ontmoet het Belgische duo de topreekshoofden.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws