Home » Billie Jean King Cup » Suarez Navarro klopt Van Uytvanck en hangt de bordjes gelijk

Suarez Navarro klopt Van Uytvanck en hangt de bordjes gelijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na dag één van de Fed Cup staat het 1-1 tussen België en Spanje. Alison Van Uytvanck (WTA-52) moest in twee sets het hoofd buigen tegen Carla Suarez Navarro (WTA-27).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na de stunt van Kirsten Flipkens (WTA-59) moest Van Uytvanck aan de bak tegen Carla Suarez Navarro (WTA-27). Onze landgenote kreeg vroeg in de set enkele breakkansen, maar kon deze niet benutten. De gemiste kansen braken Van Uytvanck zuur op, want Suarez Navarro brak wel en ging met 3-5 aan de leiding. De Spaanse maakte het daarna vakkundig af op de eigen opslag: 3-6

Alison Van Uytvanck en Johan Van Herck - © Thomas Zwijsen
Alison Van Uytvanck en Johan Van Herck – © Thomas Zwijsen

Ook in de tweede set maakte Van Uytvanck te veel fouten, ze werd al snel tweemaal gebroken en kon het tij niet meer keren. Suarez Navarro bleeft solide spelen en de Spaanse zege kwam nooit in gevaar. Met 2-6 hing Suarez Navarro de bordjes gelijk.

Carla Suarez Navarro - © Thomas Zwijsen
Carla Suarez Navarro – © Thomas Zwijsen

Op zondag staan er in de Lange Munte in Kortrijk nog twee enkelwedstrijden en een afsluitende dubbelpartij op het programma.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER