Home » Geen categorie » Suarez Navarro wint tweede WTA-titel in Doha

Suarez Navarro wint tweede WTA-titel in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Carlo Suarez Navarro (WTA-11) heeft het WTA-toernooi van Doha ($ 2 828 000) op haar naam geschreven. In de finale was ze te sterk voor de Letse Jelena Ostapenko (WTA-88). Het is de tweede WTA-titel in haar carrière.

Suarez Navarro was slechts als achtste geplaatst in Doha, waar de topreekshoofden het lieten afweten. Angelique Kerber (WTA-2) verloor in haar eerste wedstrijd verrassend van Saisai Zheng (WTA-72) en ook Simona Halep (WTA-4) overleefde de tweede ronde niet. Suarez Navarro stuurde onder andere Timea Bacsinszky (WTA-15) en Agnieszka Radwanska (WTA-3) naar huis, terwijl de ongeplaatste Ostapenko Petra Kvitova (WTA-8) en Andrea Petkovic (WTA-27) verraste.

De 27-jarige Spaanse en de 18-jarige Letste stonden voor de tweede keer in hun carrière tegenover elkaar, vorig jaar klopte Ostapenko Suarez Navarro verrassend in de eerste ronde van Wimbledon. Ook nu begon Ostapenko als een speer aan de finale, ze won de eerste set met 6-1. In de tweede set tenniste de Spaanse aanvallender, wat resulteerde in 4-6 setwinst. Ostapenko kwam op voorsprong in de derde set, maar kon die niet vasthouden. Op karakter knokte de Spaanse zich naar 4-6 setwinst.

Het is slechts de tweede WTA-titel voor Suarez Navarro, die maandag opnieuw de top tien zal binnenduiken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER