Home » Davis Cup » Sublieme Bemelmans en De Loore verschalken Zverev-broertjes

Sublieme Bemelmans en De Loore verschalken Zverev-broertjes

Sublieme Bemelmans en De Loore verschalken Zverev-broertjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP D-329) en Joris De Loore (ATP D-528) hebben België een tweede punt bezorgd in het duel met Duitsland. Ze versloegen de Zverev-broertjes in een zware vijfsetter.

Op dag twee van de Davis Cup-ontmoeting namen Bemelmans en De Loore het op tegen Alexander (ATP D-163) en Mischa Zverev (ATP D-196). Onze landgenoten begonnen goed aan de partij en haalden de set met 6-3 binnen.

In set twee lieten Bemelmans en De Loore knap tennis zien, bij 5-4 mochten ze serveren voor de set, maar de Duitse broertjes kwamen opnieuw langszij. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin trokken de Belgen met 7-6(4) aan het langste eind.

Ruben Bemelmans, Joris De Loore en Johan Van Herck - © Birgit Dewulf
Ruben Bemelmans, Joris De Loore en Johan Van Herck – © Birgit Dewulf

Gemiste kansen

In de derde set kregen Bemelmans en De Loore drie breakpunten bij 3-2, maar ze konden ze niet benutten. Meteen daarna sloegen de Duitsers wel toe. Bij 4-5 kregen de Belgen nog een breakpunt, maar de set ging met 4-6 naar Sascha en Mischa Zverev.

In de tweede game van de vierde set kregen de Belgen opnieuw vijf breakkansen, maar opnieuw werkten de Zverev-broertjes ze vakkundig weg. Het scenario van de derde set herhaalde zich, de Duitsers wisten wel te breaken en wonnen de set met 4-6.

Vijfde set

In een spannende vijfde set wisten Bemelmans en De Loore uiteindelijk toe te slaan op het 18e breakpunt. Ze sloegen een kloofje naar 4-2 en met een blanco opslagspel van De Loore ging het naar 5-2. Bemelmans mocht bij 5-3 serveren voor de wedstrijd en deed dat met verve, bij het eerste matchpunt was het meteen raak!

“Wat een uitzonderlijk gevoel, we waren goed begonnen, maar ze begonnen steeds beter te spelen. Ik ben blij dat we het alsnog binnenhaalden met goed te spelen”, zei De Loore na de wedstrijd. “Wij begonnen niet slechter te spelen, zij verbeterden tijdens de wedstrijd. De ervaring heeft het vandaag misschien gedaan. We wonnen samen al twee dubbels en kunnen hier samen verder op bouwen”, aldus Bemelmans.

2-1

Wat niemand vooraf gedacht had, gebeurt dan toch: België gaat met een 2-1 voorsprong de laatste dag in. Bemelmans gelooft volop in de Belgische kansen: “Vrijdag is Steve ook als underdog begonnen, in Davis Cup zegt ranking niets, dit is een hele andere sensatie dan in gewone wedstrijden. De Duitsers zijn misschien favoriet morgen, maar niemand had gedacht dat we hier met 2-1 zouden leiden. Alles is nog mogelijk”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws