Home » Geen categorie » Sublieme Goffin stunt tegen Federer en staat in de finale in Londen

Sublieme Goffin stunt tegen Federer en staat in de finale in Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-8) heeft opnieuw gestunt op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000). In de halve finale was hij in drie sets te sterk voor Roger Federer (ATP-2).

Onze landgenoot begon niet al te best aan de wedstrijd, hij werd meteen gebroken en Federer was oppermachtig in de eerste set. Na amper 33 minuten pakte de Zwitser de set met 3-6. Een heel ander beeld kregen we in de tweede set, onze landgenoot liep 3-0 uit en wist de break vast te houden. Hij schakelde een versnelling hoger en met 6-3 hingen de bordjes opnieuw in evenwicht.

In de derde set kwam Goffin 0-30 achter in zijn eerste servicegame, maar hij redde zich knap. Meteen daarna ging hij door de opslag van de Zwitser en met wat moeite wist hij de break ook te bevestigen. Onze landgenoot bleef geconcentreerd spelen en bleef Federer onder druk zetten. Bij 5-4 mocht hij serveren voor de wedstrijd en bij het eerste matchpunt was het meteen raak.

Droomweek

Goffin zorgt deze week voor unieke prestatie door zowel Rafael Nadal (ATP-1) als Federer in één week te kloppen bij zijn eerste deelname aan de ATP Finals.

Onze landgenoot was erg gelukkig: “Ik heb er geen woorden voor, ik ben zo ontzettend gelukkig, ik kan het echt niet beschrijven. Ik voelde de bal erg goed, in het begin was ik erg zenuwachtig, maar ik bleef agressief spelen en ging voor elk punt.”

In de finale volgt een duel tegen Grigor Dimitrov (ATP-6) of Jack Sock (ATP-9) die zaterdagavond tegenover elkaar staan in de tweede halve finale. Goffin stak zijn voorkeur niet onder stoelen of banken: “Als je deze week naar mijn eerdere wedstrijden gekeken hebt, dan weet je wie ik verkies.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS