Home » Grand Slam » Sublieme Medvedev houdt Djokovic van Calendar Slam

Sublieme Medvedev houdt Djokovic van Calendar Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Daniil Medvedev (ATP-2) heeft de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) op zijn naam geschreven. De Rus klopte Novak Djokovic (ATP-1) in drie sets.

Medvedev speelt een erg sterke partij in een volgepakt Arthur Ashe Stadium. Djokovic was op jacht naar zijn vierde grandslamtitel van het jaar, en kon alleen leider worden met 21 Grand Slams. De Rus zette echter meteen druk op zijn tegenstander en pakte de eerste set met 6-4.

Ook in de tweede set bleef Medvedev erg sterk serveren. Djokovic werd er moedeloos van en moest met 6-4 het hoofd buigen. In de derde set ging Medvedev twee keer door de opslag van Djokovic. De steun van het Amerikaanse publiek maakte de Serviër emotioneel en hij wist nog een keer terug te breaken. Medvedev hield echter het hoofd koel en hij maakte het af met 6-4.

De Rus pakte uit met een speciale Fifa-celebration: “Enkel legendes zullen begrijpen hoe ik juichte, dat was L2 + links”. De Rus had geen tijd gehad om een cadeautje te kopen voor zijn huwelijksverjaardag en was blij dat hij de trofee aan zijn vrouw kon overhandigen.

Na afloop gaf Djokovic toe dat het een slopend toernooi was geweest: “Ik ben blij dat het voorbij is. De druk was enorm en de teleurstelling is groot, maar ik ben erg blij met de steun van het publiek in New York.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS