Home » ATP » Sublieme Sinner op een drafje naar finale European Open

Sublieme Sinner op een drafje naar finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jannik Sinner (ATP-13) is de eerste finalist op de zesde editie van de European Open in Antwerpen (ATP 250). De Italiaan klopte Lloyd Harris (ATP-32) in twee sets.

In de eerste halve finale in de Lotto Arena moest Harris, de pupil van Xavier Malisse, aan de bak tegen topreekshoofd Sinner. Het was het eerste duel tussen beide spelers. Harris nam een aarzelende start terwijl Sinner meteen een hoog niveau liet zien. De Italiaan liep al snel 4-0 uit en maakte wat later de klus af: 6-2.

(lees verder onder de tweets)

Ook in de tweede set was Sinner een maatje te groot voor zijn tegenstander. Harris liet nog wel enkele prachtige punten zien, maar miste regelmaat in zijn slagen en keek al snel tegen een dubbele break aan. De Zuid-Afrikaan wist nog enkele breakpunten af te dwingen, maar slaagde er niet in om de opslag van Sinner af te snoepen. De Italiaan maakte de klus af op zijn eigen service: 6-2. De wedstrijd duurde 1 uur en 26 minuten.

Sinner: “Ik speel erg graag in Antwerpen”

Sinner was opgetogen om in Antwerpen de finale te halen: “Ik ben erg blij om hier in de finale te staan, het is leuk om in zo’n volle zaal te spelen. Twee jaar geleden speelde ik hier mijn eerste halve finale op de ATP-tour, deze court ligt me, ik ben erg blij met mijn niveau.”

Sinner is nog steeds in de running om zich te plaatsen voor de ATP Finals: “Het is nog een lange weg, er zijn nog de toernooien van Wenen en Parijs en ik heb nog enkele concurrenten. Maar het zou mooi zijn als ik me dit jaar kan plaatsen en in Turijn kan spelen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS