Home » Geen categorie » Succes voor Wickmayer en Van Uytvanck in Trnava

Succes voor Wickmayer en Van Uytvanck in Trnava

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-73) en Alison Van Uytvanck (WTA-127) hebben hun eerste ronde op het ITF-toernooi van Trnava (Slovakije, $ 100 000) gewonnen. Ook in het dubbelspel wist Wickmayer (WTA D-157) te winnen. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wickmayer moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Tsjechische Monika Kilnarova (WTA-708). De Belgische, het eerste reekshoofd, kende de nodige moeite met haar tegenstander. Er vielen langs beide kanten van het net heel wat breaks te noteren. Wickmayer wist uiteindelijk te winnen met 6-4 en 7-5. De volgende tegenstander is de Duitse Tamara Korpatsch (WTA-132).

Ook Van Uytvanck kwam in actie vandaag. De Tsjechische Tereza Martincova (WTA-144) was haar tegenstander in de eerste ronde. De Belgische had niet veel moeite met Martincova en won met 6-4 en 6-0. Ze verloor nog nooit van de Tsjechische in vier ontmoetingen. Van Uytvanck mag het nu opnemen tegen een andere Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-109), het zesde reekshoofd. De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Als beide Belgische dames hun tweede ronde overleven, komen ze tegen elkaar uit in de kwartfinale. Tot slot kwam Wickmayer nog in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van Maria Irigoyen (WTA D-77) nam ze het in de eerste ronde op tegen Lyudmyla Kichenok (WTA D-67) en Prarthana G. Thombare (WTA D-165). Het Belgisch-Argentijnse duo won relatief eenvoudig met 6-0 en 6-4. In de kwartfinale komen ze mogelijk uit tegen het eerste reekshoofd.

koen

koen

MEER NIEUWS