Home » Geen categorie » Succesvol dubbelduo Hingis en Mirza uit elkaar

Succesvol dubbelduo Hingis en Mirza uit elkaar

Succesvol dubbelduo Hingis en Mirza uit elkaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Zwitserse Martina Hingis en de Indiase Sania Mirza hebben hun succesvolle dubbelsamenwerking beëindigd. Na anderhalf jaar gaan ze elk hun eigen weg met een nieuwe partner.

Hingis en Mirza begonnen hun succesvolle samenwerking in maart 2015, we wonnen samen veertien toernooien waaronder drie Grand Slams. Tijdens hun samenwerking waren ze maar liefst 41 wedstrijden op rij ongeslagen. In Rome pakten ze dit jaar hun laatste toernooizege, maar daarna bleef verder succes uit. Op de US Open zal Mirza dubbelen met de Tsjechische Barbora Strycova, Hingis speelt samen met de Amerikaanse Coco Vandeweghe.

Het recent uitblijven van resultaten ligt aan de basis van de beslissing. In een gezamenlijk statement verklaarden Hingis en Mirza dat ze elkaar de rest van het seizoen vrij laten om met andere speelsters te dubbelen: “Na drie Grand Slam zeges en elf WTA-dubbeltitels hebben we samen beslist om de rest van het seizoen elk onze eigen weg te gaan. Door onze vele successen in het verleden koesterden we beiden hoge verwachtingen, maar de laatste tijd bleven de resultaten helaas uit. We blijven vriendinnen en zullen op de WTA-finals in Singapore ook onze dubbeltitel nog verdedigen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws