Home » Geen categorie » Succesvolle tenniscoach Julien Hoferlin overleden

Succesvolle tenniscoach Julien Hoferlin overleden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Belgische tenniswereld is in rouw. Tenniscoach Julien Hoferlin is op 49-jarige leeftijd overleden ten gevolge van kanker. Hoferlin was kapitein van het Belgische Daviscup-team en trainde onder andere Steve Darcis en de broers Rochus.

Julien Hoferlin heeft op vrijdagochtend op 49-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren. Vorig jaar moest hij ook al de Davis Cup-finale missen door zijn ziekte.

Hoferlin kende enorm veel succes als tenniscoach. Tussen 2006 en 2008 stond hij als kapitein aan het roer van de Belgische Davis Cupploeg. Daarna had hij tot 2014 een job bij de Engelse tennisfederatie. Hoferlin was ook de trainer van onder andere Olivier en Christophe Rochus en Dominique Monami. Op dit moment trainde hij nog Steve Darcis en Maryna Zanevska.

Aangeslagen reacties op sociale media

Op sociale media komen er talrijke reacties binnen op het overlijden van Hoferlin. Onder andere Steve Darcis, Ysaline Bonaventure, Dominique Monami en Kim Clijsters reageerden aangeslagen op het nieuws. Er waren ook reacties van de Britse tennisbond en de Britse tennisserd Daniel Evans, voetbalclub Standard Luik en atletiekcoach Jacques Borlée.

Belgische tenniswereld

Je suis triste aujourd'hui car j'ai perdu ma demi 3/6 6/3 3/6. Mais je suis encore plus triste car la Belgique a perdu…

Geplaatst door Gérard Joachim op vrijdag 8 april 2016

Buitenlandse tenniswereld

Belgische sportwereld

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS