Home » European Open » Supporter aan het woord: “De kans om een uniek toernooi als de European Open bij te wonen, kan je niet laten liggen”

Supporter aan het woord: “De kans om een uniek toernooi als de European Open bij te wonen, kan je niet laten liggen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Doorheen de week zijn de Lotto Arena en de European Open gastheer van heel wat tennissupporters. Het uitgelezen moment voor Tennisplaza België om na te gaan wat hen drijft en van waar hun liefde voor ‘de mooiste sport ter wereld’ komt. Op zondag spraken we met de 23-jarige Sofie Dalle.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Welkom op de European Open. Hoe voelt het om hier te zijn?

“Het is echt een topervaring! Ook een dikke chapeau voor de organisatie om dit alles in goede banen te leiden. Enkel jammer dat ik alle Belgen heb zien verliezen (op zondag verloren alle Belgen hun partij, red.), dus hopelijk doen de andere Belgen het deze week beter (lacht).”

Sofie Dalle - © Sofie Dalle
Sofie Dalle – © Sofie Dalle

Waarom koos je eigenlijk om naar hier te komen?

“Ik besef heel goed dat een ATP-toernooi van dit niveau hier in België, in Antwerpen, echt wel uniek is. Ik wou de kans dan ook niet laten liggen om dit bij te wonen. Ik ben altijd al een grote tennisfan geweest en ik probeer op zo veel mogelijk grote tennisevents in België aanwezig te zijn, vooral om de Belgen een hart onder de riem te steken. Ik kwam vandaag dan ook vooral om voor Kimmer (Coppejans, ATP-282, red.), Zizou (Bergs, ATP-1074, red.) en Arthur (De Greef, ATP-150, red.) te supporteren. Maar vandaag heeft dat blijkbaar niet geholpen (lacht). Misschien kom ik later deze week last minute nog wel eens terug, maar anders ben ik volgend jaar zeker opnieuw van de partij.”

Een toernooi als de European Open in België, wat vind je daar eigenlijk van?

“Echt een topinitiatief. Dat geeft mij en alle andere tennisfans in België een unieke kans om toptennis eens van dichtbij te ervaren, en niet gewoon via tv zoals we anders moeten doen. Het is ook echt een geweldige ervaring om zo’n toppers eens van dichtbij aan het werk te zien. Pas dan besef je hoe snel het eigenlijk allemaal gaat.”

Van waar komt je interesse in tennis eigenlijk?

“Goh, ik heb eigenlijk altijd zelf al tennis gespeeld. Mijn ouders speelden vroeger ook tennis, en de rest van de familie ook, dus het is er eigenlijk een beetje met de paplepel ingegeven. Nu ben ik nog de enige die tennist, dus ik ben wel de diehard van de familie (lacht). Als kinesist droom ik er eigenlijk stiekem van dat ik ooit professioneel ergens op de tennistour kan werken. Achter de schermen tennissers helpen om fit te blijven, dat moet toch fantastisch zijn? Voor een toernooi als de European Open kan dat jammer genoeg niet, omdat ze voor mannentoernooien op zoek gaan naar mannelijke kinesisten. Maar wie weet komt er ooit nog eens een kans als er ook opnieuw een Belgisch top WTA-toernooi georganiseerd wordt of gewoon tijdens een thuismatch van de Fed Cup-ploeg.”

Tot slot, durf je je te wagen aan een pronostiekje voor de European Open?

“Goh, ik denk wel dat David Goffin (ATP-10) een goede kans maakt, al is dat misschien ook gewoon de grote fan in mij die spreekt. Met dit sterk deelnemersveld wordt het in elk geval zeker niet makkelijk. Een finale tussen Goffin en Nick Kyrgios (ATP-20), die Goffin wint natuurlijk, zou geweldig zijn.”

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER