Home » WTA » Svitolina en Stephens na thriller in finale WTA finals

Svitolina en Stephens na thriller in finale WTA finals

Svitolina en Stephens na thriller in finale WTA finals

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De WTA Finals vormen traditiegetrouw het sluitstuk van het tennisseizoen bij de dames. Aan dit grote evenement in Singapore namen ook dit jaar weer heel wat toppers deel, al verkeerden ze niet allemaal in dezelfde goede vorm.

Het officieuze wereldkampioenschap tennis wordt doorgaans beslecht tussen de acht beste speelsters ter wereld. Zij nemen het in twee groepen onderling tegen elkaar op. De primussen van elke poule strijden later om de grote knikkers.

In de witte groep speelden Caroline Wozniacki (WTA-3), Petra Kvitova (WTA-5), Elina Svitolina (WTA-7) en Karolina Pliskova (WTA-8). In de rode groep zagen we Angelique Kerber (WTA-2), Naomi Osaka (WTA-4), Sloane Stephens (WTA-6) en Kiki Bertens (WTA-9) terug. Regerend nummer één van de wereld, Simona Halep (WTA-1) moest door een rugblessure verstek laten gaan.

Zowel Kerber als Wozniacki bleken niet in goede doen. Beide speelsters verloren twee van hun drie poulewedstrijden en aldus genoegen nemen met een voorlaatste plaats. De Deense schone werd weliswaar onlangs met een ernstige ziekte gediagnosticeerd en kan zich hier deels achter verschuilen.

Kvitova en Osaka verging het nog minder goed. Zij konden in geen enkele wedstrijd aan het langste eind trekken en strandden zodoende op de laatste stek. De Japanse was zelfs genoodzaakt op te geven in haar laatste partij, tegen Bertens.

Stephens, duidelijk wel in goede vorm, versloeg haar drie tegenstandsters en komt in de halve finale tegenover Pliskova te staan. De Tsjechische nam een formidabele start en schreef de eerste set met 6-0 op haar naam. Stephens werd wakker geschud en schakelde een versnelling hoger. Met 6-4 bracht ze de bordjes in evenwicht. In de derde en beslissende manche was het erop en erover voor de Amerikaanse, met een droge 6-1 plaatste ze zich voor de finale.

Daarin neemt Stephens het op tegen Svitolina. De Oekraïense kroop door het oog van de naald in haar wedstrijd tegen de Nederlandse Bertens. Ze won de eerste set met 7-5, zag Bertens aan de haal gaan met de tweede na een tiebreak en had na bijna drie uur op de baan genoeg aan één break om zich te verzekeren van een ticket voor de finale, 6-4.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws