Home » Olympische Spelen » Svitolina slaat Serena Williams uit Olympisch tennistoernooi: “Dit is onwezenlijk”

Svitolina slaat Serena Williams uit Olympisch tennistoernooi: “Dit is onwezenlijk”

Svitolina slaat Serena Williams uit Olympisch tennistoernooi: “Dit is onwezenlijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Oekraïense Elina Svitolina (WTA-20) heeft voor een zoveelste stunt op het Olympisch tennistoernooi gezorgd. Ze versloeg topfavoriete Serena Williams (WTA-1) met 6-4 en 6-3.

Svitolina, die op Roland Garros nog een pak voor de broek kreeg van Williams (twee keer 6-1), leek vol zelfvertrouwen aan de partij te beginnen en brak in het derde spel al meteen door de opslag van de Amerikaanse. Williams brak terug en beide dames waren een tijdlang erg aan elkaar gewaagd, tot Svitolina in het zevende spel opnieuw door de opslag van haar opponente ging: 6-4.

Ook in de tweede set verliep het duel aanvankelijk gelijkopgaand, tot Svitolina op het gaspedaal ging staan en twee keer door de opslag van Williams ging: 6-3.

Serena Williams - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Serena Williams – © Christopher Levy (www.flickr.com)

“Dit is onwezenlijk. Ik kan niet geloven dat ik deze partij winnend heb afgesloten”, vertelde een dolgelukkige Svitolina na afloop. “Ik wou mijn focus niet verliezen want Serena is een grote kampioene met veel ervaring die zich al vaak heeft teruggevochten in wedstrijden. Op het einde speelde ik echt punt per punt. Zij worstelde met zichzelf en daarvan heb ik geprofiteerd.”

“Deze overwinning is des te mooier omdat het op de Olympische Spelen is, maar haar verslaan was sowieso altijd al een droom.”

Svitolina, die begeleid wordt door Justine Henin, mag het in de kwartfinale opnemen tegen Petra Kvitova (WTA-14). Voor Williams zijn de Olympische Spelen een teleurstelling. Ook in het dubbelspel lag ze er, aan de zijde van haar zus Venus (WTA D-33), al snel uit.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws