Home » ITF » Svitolina wint eerste wedstrijd als moeder

Svitolina wint eerste wedstrijd als moeder

Svitolina wint eerste wedstrijd als moeder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elina Svitolina (WTA-1344) heeft in Chiasso (Zwitserland, ITF $60 000) haar eerste zege geboekt als mama. Ze versloeg in de eerste ronde de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA-160). Het werd 6-4 en 6-2.

Nederlandse coach

Svitolina wordt momenteel gecoacht door de Nederlander Raemon Sluiter, die in het verleden onder meer Kiki Bertens en Tallon Griekspoor (ATP-35) begeleidde. De reden om mee te doen aan een ITF-toernooi, het niveau onder de WTA, was logisch: “Chiasso is een ideaal toernooi voor mij om goede wedstrijden te spelen en aan mijn constantheid te werken”, zegt de tweevoudige Grand Slam-halvefinaliste. Wegens haar lagere ranking is Svitolina verplicht om deel te nemen aan ITF-toernooien, al kan ze ook rekenen op een wildcard voor grote WTA-toernooien.

Vorige week deed Svitolina ook al mee aan het toernooi van Charleston (Verenigde Staten, WTA 500), wat haar eerste wedstrijd als moeder betekende. Daar verloor ze echter in de eerste ronde in drie sets van Yulia Putinsteva (WTA-47). “Ik miste het om terug te zijn”, zei Svitolina.

Dochtertje Skaï

De Oekraïense beviel in oktober van een dochter, Skaï. Ze is getrouwd met de Franse toptennisser Gaël Monfils (ATP-321). Hij speelde een belangrijke rol in Svitolina’s comeback: “Afgelopen winter hebben we ons beiden voorbereid op een terugkeer en we hebben elkaar echt kunnen motiveren. Het is belangrijk dat iemand je doelen begrijpt”, vertelt de 28-jarige.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws