Home » WTA » Swiatek is volgende week niet langer nummer 1: “Blij dat ik een beetje kan resetten”

Swiatek is volgende week niet langer nummer 1: “Blij dat ik een beetje kan resetten”

Swiatek is volgende week niet langer nummer 1: “Blij dat ik een beetje kan resetten”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Iga Swiatek (WTA-1) is komende maandag niet langer de nummer 1 van de wereld. Na haar uitschakeling op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam), verliest ze de koppositie aan Aryna Sabalenka (WTA-2).

Swiatek stond (tot nu) 75 weken op nummer 1 en had daar naar eigen zeggen graag nog wat weken aan toegevoegd. “Voor mij betekende die nummer 1-positie veel. Meestal kijk ik niet naar cijfers, maar over het algemeen hou ik ervan”, reageert de Poolse. “Toen ik jonger was, wilde ik altijd bepaalde records breken. Dat heb ik o.a. gedaan door als eerste Poolse speelster een Grand Slam te winnen.”

“Nummer 1 zijn, was geweldig, maar langs de andere kant werd het behoorlijk vermoeiend. Ik ga niet zeggen dat ik nu opgelucht ben, maar ik ben wel blij dat ik wat tijd zal hebben om een beetje te resetten.”

“Ik moet doen waar mijn team en geweldige spelers zoals Roger Federer, Novak Djokovic of Rafael Nadal over praten: me concentreren op de toernooien en niet op de ranglijsten.”

Tweede Wit-Russische nummer 1 ooit

Sabalenka, die wél nog in de running is voor de titel in New York en eerder dit jaar nog de Australian Open (Australië, Grand Slam) won, neemt komende maandag sowieso de fakkel over van Swiatek op de WTA ranglijst.

De voormalige dubbelpartner van Elise Mertens (WTA-32 en WTA D-4) is pas de tweede Wit-Russin die zich kan opwerken tot de nummer 1 van de wereld. Haar landgenote Victoria Azarenka (WTA-18) bekleedde tien jaar geleden 51 weken de eerste plaats op de ranking.

Aryna Sabalenka - © Jimmie48 Tennis
Aryna Sabalenka – © Jimmie48 Tennis

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws