Home » Expert » T.

T.

T.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eind vorig jaar schreef ik bij wijze van experiment een tekst in het kader van de A.L. Snijdersprijs. Dit is een tweejaarlijkse prijs voor zeer korte Nederlandstalige verhalen met een maximumlengte van 220 woorden. Het onderwerp was geheel vrij te kiezen. Ik verkoos iets waarmee ik affiniteit heb: tennis. Mijn inzending was een van 1.184 verhalen en haalde niet de longlist van 57 verhalen.

T. was een beloftevol tennisser. Kenners vergeleken hem met de grootsten aller tijden. Zijn opslag had de kracht en precisie van Boris Becker. Zijn koele houding was een doorslag van die van Björn Borg. Zijn glimlach brak meer harten dan Mats Wilander.

Hij begon zijn reis om de wereld zo’n vijftien jaar geleden. Met succes. Hij bezocht ’s werelds grootste steden en logeerde in de hipste hotelkamers. Het publiek scandeerde zijn naam en eerde hem met laudationes op zelfgemaakte plakkaten.

Tennis draait om evenwicht en nauwkeurigheid. Het is een sport van centimeters en de grens tussen winst en verlies is soms flinterdun.

T. vervelde van sporter tot acteur. Hij veranderde zijn look. De nette jongen met golvende haren werd een bebaarde kaalkop. Hij tankte twintig extra kilogram en verkocht zijn forehand aan de hoogste bieder. Zijn sjofel nomadenbestaan brengt hem nu langs te kleine hotelkamers met te grote bedden.

T. was Kuifje en werd Corleone.

[alert type=”info” title=”sportverteller, hersenspinsels over sport”]Sven Vantomme schreef columns en andere teksten voor diverse dag-, week- en maandbladen waaronder Sport/Voetbalmagazine, Passie voor Voetbal, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Nederlandse tennismagazine Forty Love. In 2010 publiceerde hij het boek ‘Start to visit – Sportreisgids’.

Zijn sportblog is terug te vinden op sportverteller.be.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws