Roger Federer (ATP-2) zal zijn titel niet verlengen op Wimbledon. Kevin Anderson (ATP-8) zorgde voor de verrassing van het toernooi door voor het eerst in zijn carrière te winnen van de Zwitser.

Er leek geen vuiltje aan de lucht op het Court n° 1 op Wimbledon. Federer kent het gras in Londen als zijn broekzak en leidde met twee sets tegen nul wanneer hij een wedstrijdpunt kreeg. De 32-jarige Zuid-Afrikaan bleef koelbloedig en redde het wedstrijdpunt. Sterker nog: hij sleepte de set uit de brand en bracht weer leven in de wedstrijd.

Hij won ook de vierde manche en de wedstrijd lag weer helemaal open. De twee spelers maakten er een spannend slot van en ze bleven on serve tot 11-11. Dan kreeg Anderson zijn eerste breakpunt van de set en maakte de cruciale break. Even later serveerde hij uit en won een van de belangrijkste wedstrijd in zijn carrière. Hij won na 4 uur en 14 minuten met 2-6, 6-7 (5), 7-5, 6-4 en 13-11.

Anderson staat voor het eerst in de halve finale op Wimbledon en haalt pas voor de tweede keer in zijn carrière de laatste vier op een Grand Slam. Leuk weetje: Anderson won in zijn vier voorgaande confrontaties met Federer zelfs geen enkele set.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.