Home » Xtra » Tatoeages veroveren de tenniswereld

Tatoeages veroveren de tenniswereld

Tatoeages veroveren de tenniswereld

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tijd dat er nog opgekeken werd als er iemand passeerde met een tatoeage ligt al even achter ons. Ook tennissers grijpen steeds vaker naar permanente inkt om inspirerende boodschappen of tekeningen op hun lichaam te vereeuwigen. Sinds begin dit jaar is ook Yanina Wickmayer tot dat clubje toegetreden, maar ze is zeker niet alleen. Een overzichtje.

 

Yanina Wickmayer

De tattoo van Yanina Wickmayer is een symbool ter ere van haar overleden moeder. Wickmayer: “38 for ever staat voor de eeuwige band met mijn mama. Haar geluksgetal was 3. Dat van mij is 8, omdat het een 3 volledig maakt. Door een infinity komen de twee voor altijd samen.”

 

Kim Clijsters

Op de linkerpols van Kim Clijsters prijkt de naam van dochtertje Jada en op haar ringvinger staat de letter ‘B’ van Bryan Lynch – haar man – in de vorm van een ring getatoeëerd. De ring heeft vooral een praktische reden: “Ik ben niet de meest ordelijke en aangezien ik vaak mijn ring moet aan- en afdoen voor tennistrainingen, was dit de beste oplossing”.

 

Steve Darcis

Ook Steve Darcis heeft een tattoo. Op zijn rechterschouder heeft hij namelijk een haai laten zetten: “Mijn sterrenbeeld is vissen en ik hou van haaien.” Ook zijn bijnaam Shark (Engels voor “haai”) is er van afgeleid.

 

Serena Williams

Maar ook internationale sterren hebben op zich laten tekenen. De Amerikaanse nummer 1 van de wereld heeft misschien wel de meest onopvallende tattoo van het circuit. In haar nek heeft ze namelijk een minuscuul hartje laten zetten. Verder heeft La Williams ook nog een kleine, onduidelijke tatoeage op haar linkerschouder. Zoals gewoonlijk is de Amerikaanse heel gesloten over haar privéleven en het is dan ook niet bekend welke betekenis er precies achter de inkt zit.

 

Bethanie Mattek-Sands

Van de minst opvallende naar de meest opvallende tattoo van het vrouwencircuit. De extravagante Bethanie Mattek-Sands is op zijn minst gezegd een opvallende verschijning, en er was dan ook werkelijk niemand die raar opkeek toen haar volledige rechterarm plots ingenomen werd door bloemen en bijen. De bijen zijn er gekomen als een verwijzing naar haar bijnaam “Bee” (wat Engels is voor “Bij”).

 

Janko Tipsarevic

Wat tattoos betreft is Janko Tipsarevic de evenknie van Mattek-Sands. Zijn volledige bovenlichaam wordt gesierd door een verscheidenheid aan inkttekeningen. Toch waren ze er thuis niet altijd even gelukkig mee: “Ik liet mijn eerste tatoeage zetten toen ik 17 was. Toen ik even later ook nog thuis kwam met mijn piercing (Tipsarevic heeft een ‘kin’piercing), achtervolgde mijn moeder me met een keukenmes.” Ondertussen heeft ook zijn vrouw hem gevraagd om geen nieuwe tats meer te laten plaatsen.

 

Gaël Monfils

Ook Gaël Monfils heeft een aardige collectie inkt op zijn lichaam, al valt dit niet zo hard op. Zowel op zijn rug als op zijn linker pols heeft de Fransman twee vleugels laten zetten. De tattoo op zijn rechter pols verwijst dan weer naar een van zijn grote passies: poker. Twee kaarten, een aas en een vijf, vormen samen het getal 15.

 

Svetlana Kuznetsova

Sommige tennissers kiezen ook voor quotes in plaats van voor afbeeldingen. Zo heeft ze op haar linker onderarm een Russische zin staat die vertaald kan worden naar “Enkel God is onze rechter”. De Russische ex-nummer 2 van de wereld liet deze zetten nadat enkele Russische journalisten kritiek geuit hadden over haar tegenvallende prestaties. Sinds 2012 heeft die tattoo het gezeldschap gekregen van een nieuw expemplaar aan de binnenkant van haar rechter bovenarm: “Pain doesn’t kill me, I kill the pain.”, een rechtstreekse verwijzing naar het blessureleed dat ze dat jaar had. Tot slot heeft ze op haar buik ook nog een tijger.

 

Stanislas Wawrinka

Ook de recentste Australian Open-kampioen Stanislas Wawrinka heeft gekozen voor een inspirerende tatoeage. Op zijn linkse onderarm staat een quote van de Ierse toneelschrijver Samuel Beckett: “Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.” Op zijn ribben prijkt ook nog een babyhandje met de naam “Alexia”, zijn vier jaar oude dochtertje. Een heel emotionele tattoo voor de Zwitser aangezien hij zijn dochter vergelijkt met zijn ‘drugs’.

 

Li Na

Stanislas Wawrinka en Li Na hebben niet enkel hun overwinning op de Australian Open 2014 gemeen, maar beiden hebben ze ook een emotioneel geladen inkttekening. Nadat ze drie jaar samen was met haar man, wou ze iets speciaals doen voor hun als koppel, en dus liet ze een roos in een hart op haar borst vereeuwigen. Li Na was toen amper 16 en heeft de tattoo jarenlang angstvallig verborgen, aangezien getatoeëerde vrouwen in China niet geaccepteerd worden.

 

Amélie Mauresmo

Maar ook sommige spelers die ondertussen op pensioen zijn, hebben naar de inkt gegrepen. Een van de bekendste voorbeelden is voormalig nummer een van de wereld Amélie Mauresmo. Op haar linkse schouder heeft ze een engeltje die een olijftak vasthoudt laten vereeuwigen, naar eigen zeggen een symbool van vrede. De Franse kampioene liet de tattoo in 1999 zetten als gevolg van een verloren weddenschap met haar coach.

 

Anna Kournikova

Ook tennisbabe Anna Kournikova heeft een tatoeage. Op haar onderrug liet de Russische een soort van zonpatroon zetten. De tekening werd het eerst gespot op de Australian Open in 2003. Raar genoeg ontkende Kournikova eerst dat het om een tattoo ging, aangezien het volgens haar slechts om een pleister ging die haar rugpijn zou verhelpen. Maar aangezien de vrouw van Enrique Iglesias even later nog steeds rondliep met de ‘pleister’ werd die leugen snel doorprikt.

 

John McEnroe

Ook legende Jogn McEnroe heeft twee eeuwige tekeningen op zijn lichaam. Zowel zijn linker- als rechterarm liet hij onder handen nemen door een tattoo-artiest. Aan de linkerkant koos de ontvlambare tennisser voor een cirkelvormig design in kleur, terwijl het rechts een langwerpige zwarte vorm is. Wat de tatoeages juist betekenen heeft McEnroe nooit verteld, maar dat hij van inkt houdt mag duidelijk zijn.

 

Ook dat nog: Agnieszka Radwanska

De laatste vermelding in het lijstje is voor de Poolse Agnieszka Radwanska. De oudste van de Radwanska-zusjes werd namelijk al vaak gespot met een neptattoo. Telkens kiest ze dan voor een engel-design op haar rechter hiel. Of en wanneer ze voor the real stuff gaat en de engel ook effectief zal laten vereeuwigen, is niet duidelijk.

 

Eervolle vermeldingen

Natuurlijk zijn er ook nog andere spelers en speelsters met tattoos die deze lijst niet gehaald hebben. Onder andere Lukas Rosol, Karoline Pliskova, David Nalbandian, Jurgen Melzer, Patty Schnyder, Marat Safin, de Bondarenko-zusjes, Carlos Moya en Flavia Penetta verdienen hier dan ook nog een eervolle vermelding.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws