Home » Xtra » TC Duvels tevreden over ITF Beach Tennis Tour

TC Duvels tevreden over ITF Beach Tennis Tour

TC Duvels tevreden over ITF Beach Tennis Tour

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Afgelopen weekend streek de ITF Beach Tennis Tour voor het eerst neer in ons land. TC Duvels in Willebroek was host voor een Grade 4 toernooi. Binnenkort verwelkomen ook Hove (Antwerpen) en Lebbeke (Oost-Vlaanderen) de tour nog.

Beach tennis is, zeker in België, aan een opmars bezig. Steeds meer tennisclubs organiseren evenementen rond de sport en dus kon een eerste officiële ITF-toernooi niet uitblijven.

Fréderic Jottier - © Fréderic Jottier
Fréderic Jottier – © Fréderic Jottier

“We hadden zelf al aan enkele ITF-toernooien deelgenomen in het buitenland, maar al die verplaatsingen wogen zwaar door”, vertelt TC Duvels coördinator Fréderic Jottier aan Tennisplaza België. “Ons leek het dus leuk om een keer in de buurt te kunnen spelen.” Na het nodige opzoekwerk ontdekte de tennisclub dat ze zelf een toernooi konden organiseren. “We dienden een aanvraag in bij de ITF en kregen begin dit jaar groen licht. We zijn toen meteen aan de slag gegaan.”

Jottier kijkt alvast bijzonder tevreden terug op de eerste editie van het Beach Tennis toernooi in TC Duvels. “Alles is verlopen hoe we het gehoopt hadden: het was prachtig weer, er waren geen problemen met het wedstrijdschema en de spelers waren heel tevreden. Meer kan je als organisator niet verlangen.”

Naast heel wat Belgische spelers, kon de club ook rekenen op buitenlandse interesse. “Er waren Britten, Portugezen, Italianen, Nederlanders en zelfs Arubanen”, klinkt Jottier trots. Toch waren het Belgische duo’s die met de eindoverwinningen gingen lopen. Bij de mannen wonnen Jos Geerinck en Robin D’Hoe en bij de vrouwen trokken Nathalie Verachtert en Linde Mues aan het langste eind.

Beach tennis ontstond in de jaren 70 in de Verenigde Staten en Brazilië. De laatste jaren krijgt de sport, waarbij gespeeld wordt met een beachtennispallet (zonder snaren) en een iets lichtere tennisbal (softbal), ook in Europa steeds meer aandacht. Bij beach tennis wordt – uiteraard – geen gebruik gemaakt van een traditioneel tennisveld. Er wordt gespeeld op een beachvolleybalterrein van 16m bij 8m. Het net wordt op een hoogte van 1m70 gespannen. Kenners loven de sport omdat het, in tegenstelling tot bij tennis, geen lange leercurve vraagt. “Iedereen – jong en oud, zandvreters of funspelers – kan een beachtennisracket oppikken en meteen beginnen meespelen”, klinkt het.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws