Home » Expert » Te gast

Te gast

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Als ik toernooien in het buitenland speel, verblijf ik vaak in gastgezinnen. Een hele belevenis!

De afgelopen weken speelde ik in Mexico en de Verenigde Staten en jep, twee keer kreeg ik de kans om bij een gastgezin te logeren. In het Mexicaanse Cuernava ontmoette ik een héél tof gezin. Ik kreeg er elke avond een typisch Mexicaans gerecht voorgeschoteld terwijl ze vertelden over hun cultuur en leven. Echt, dat was superinteressant!

O ja, de paus bracht die week een bezoek aan Mexico en aangezien het gezin in kwestie erg gelovig is, werd er heel wat over de kerkleider gepraat. Dat vond ik verrassend, want zoiets ben ik alleszins niet gewend. 😉

Grootouders

In Indian Wells verbleef ik dan weer bij een ouder koppel waarvan zowel de man als de vrouw 78 jaar oud waren. Grappig, het leek alsof ik een weekje bij m’n grootouders verbleef. Het was alleszins een schattig en ludiek koppel. Elke avond maakten ze voor mij lekker eten klaar, terwijl ze maar verhalen bleven vertellen…

De voorbije jaren leerde ik al heel wat families kennen: in Los Angeles, Cincinnati, Kentucky… Noem maar op! Ik vind het veel aangenamer om bij een gezin te logeren dan in een hotel te overnachten. Op die manier voel ik me, ondanks ik ver weg van huis ben, toch een beetje thuis. Ik heb ook alleen nog maar positieve ervaringen gehad met mijn gezinnen. Elke familie en elke stad is verschillend, maar dat maakt het net leuk. Ach, elke speler of speelster zijn of haar voorkeur, natuurlijk!

Duidelijke reminder

Toen ik in Indian Wells verbleef, deed Maria Sharapova haar bekentenis. Het was er hét onderwerp van de dag. (Wellicht zelfs van de hele week…) Iedereen had en heeft er uiteraard een eigen mening over, maar ik vind het voornamelijk jammer voor onze sport. Langs de andere kant vind ik het wel een duidelijke reminder voor alle atleten. Sharapova bewijst dat zélfs de toppers in het tennis tegen de lamp kunnen lopen wanneer ze te nonchalant zijn. Mijn collega’s en ik moeten elke dag onze WADA-formulieren invullen en goed bijhouden, anders kan dit consequenties inhouden. Ik vind dat het onze eigen verantwoordelijkheid is om dit dagdagelijks in orde te brengen en zo streepjes te vermijden. Streepjes krijg je bij nalatigheden en drie ervan betekenen: geschorst! We moeten ook de medicatie die we nemen continu blijven controleren: is ze wel toegelaten? En het speelt geen rol of je het eenmalig of dagelijks inneemt, je moet ALTIJD op de hoogte zijn! Ach, ik heb hier geen bezwaar tegen, want het is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van mijn sport.

Ik ben wel benieuwd naar welke straf Sharapova gaat krijgen, maar ben er van overtuigd dat iedereen, zowel de spelers/speelsters als hun team, alerter gaan zijn in de toekomst. De zaak Sharapova zal onze sport alleen maar zuiverder maken.

koen

koen

MEER NIEUWS