Home » ITF » Team Belgium wint cruciale ontmoeting tegen Argentinië op World Team Cup

Team Belgium wint cruciale ontmoeting tegen Argentinië op World Team Cup

Team Belgium wint cruciale ontmoeting tegen Argentinië op World Team Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische rolstoeltennisteam staat met een been in de halve finales van de World Team Cup in Alphen aan de Rijn, Nederland. Ze wonnen de belangrijkste poulewedstrijd tegen het hoger geplaatste Argentinië in het beslissende dubbelspel. Als ze vandaag winnen van Oostenrijk staan ze bij de laatste vier.

Op het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams hebben Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-21) voor een kleine stunt gezorgd door Argentinië te verslaan met 2-1. Vandorpe had twee dagen nodig om zijn wedstrijd af te ronden door de hevige regenval. Op woensdag was hij gestart tegen de hoger geplaatste Agustin Ledesma (ITF Wheelchair-17) en won toen de eerste set met 6-0, maar bij een 1-1 stand moesten ze de wedstrijd stopzetten door de felle regen. Gisteren kon de wedstrijd verder gezet worden en de jonge Belg liep uit tot een 3-1 voorsprong in de tweede set. De Argentijn kwam echter terug in de wedstrijd en bracht de stand tot 5-3 in zijn voordeel. De nummer 1 bij de junioren, Vandorpe ging terug in de tegenaanval en sleepte er een tiebreak uit, die hij tenslotte ook won met 8-6. Een prachtige overwinning van onze 17-jarige Junior Masters kampioen.

Later in de namiddag was het aan Gérard om de baan op te gaan tegen de nummer twee van de wereld, Gustavo Fernandez. Onze landgenoot won de eerste set met 6-3, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen voor een sterke Argentijn. Setstanden waren 6-3, 1-6 en 3-6. Zo moest het dubbelspel voor een beslissing zorgen en Vandorpe en Gérard toonden dat zij een sterk duo zijn en wonnen met 6-1 en 6-4. Daardoor staan ze aan de leiding in hun poule en als ze hun laatste ontmoeting tegen Oostenrijk winnen, staan ze bij de laatste vier.

“Ik denk dat dit vandaag een mooie overwinning was. We wisten dat we geluk moesten hebben met de loting wilden we ons plaatsen voor de halve finales, en Argentinië is niet hetzelfde als spelen tegen Frankrijk, Japan of GBR. Dus we toonden dat wat we vorig jaar presteerden (een bronzen medaille), verdiend was,” vertelde Gérard. “Dus we gaan proberen om morgen te winnen van Oostenrijk en misschien kunnen we dan nadien zorgen voor onze grootste stunt van de week in de halve finales.”

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws