Home » Geen categorie » Team Europe gaat comfortabel laatste dag in op Laver Cup

Team Europe gaat comfortabel laatste dag in op Laver Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De O2 Arena in Praag is het toneel van de allereerste Laver Cup. Team Europe leidt tegen Team World en zaterdag vond er een primeur plaats: Rafael Nadal (ATP D-135) en Roger Federer (NG) zij aan zij in het dubbel. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gespeeld op een zwart tennisveld brengt de Laver Cup het beste van de wereld samen in twee teams: Team Europe en Team World. Na de eerste dag stond Team Europe, met Rafael Nadal (ATP-1) en Roger Federer (ATP-2) als sterkhouders, al op een comfortabele 3-1 voorsprong. Zaterdag waren de wedstrijden elk twee punten waard. Federer moest het opnemen tegen de nummer één bij Team World Sam Querrey (ATP-16). Federer kwam niet aan zijn beste niveau, maar liet enkele klasseflitsen zien. Federer won uiteindelijk comfortabel met 6-4 en 6-2.

Daarna was het de beurt aan Nadal die het tegen Jack Sock (ATP-21) moest opnemen. De US Openkampioen haalde de eerste set met 6-3 binnen maar moest de tweede met 3-6 aan de Amerikaan laten. Sock speelde steeds beter en dicteerde de wedstrijd. Geen beslissende derde set op de Laver Cup, maar wel een super tiebreak. Hierin was Nadal nipt de sterkste met 11-9.

Tomas Berdych (ATP-19) speelt voor een thuispubliek en dat gaf hem vleugels tegen Nick Kyrgios (ATP-20). De Tsjech haalde de openingsset met 6-4 binnen. Kyrgios sleepte zich door de wedstrijd maar kwam steeds beter in de partij. Hij pakte de tweede manche in de tiebreak 6-7 (4) waarop opnieuw een super tiebreak de beslissing moest brengen. De Australiër won deze met 6-10. Hierdoor kon Kyrgios de twee punten voor Team World verzekeren.

Fedal

Er werd op voorhand veel over geschreven en reikhalzend naar uit gekeken. Zaterdagavond was het zover: Federer en Nadal die samen dubbel spelen. Twee van de grootste tennissers uit hun generatie en zelfs in de geschiedenis die samen het beste van zichzelf geven. Federer grapte de dag ervoor nog dat hij in twee jaar nog geen dubbelwedstrijd heeft verloren. “Mijn laatste dubbelwedstrijd dateert dan ook van twee jaar geleden”, aldus de Zwitser.

Fedal moest het opnemen tegen Querrey (ATP D-76) en Sock (ATP D-25), op papier de favorieten. De Zwitsers-Spaanse combinatie liet zien wat ze kunnen in het dubbel. Ze pakten de eerste set met 6-4 dankzij een vroege break. Daarna kwam de Amerikaanse tandem op stoom. Zij snelden naar een 1-6 setwinst en waren duidelijk in control. Een super tiebreak is erop of eronder en Federer en Nadal konden al snel een voorsprong uitbouwen. Die lieten ze niet meer los en ze wonnen de partij met 10-5.

Zo staat Team Europe op een 9-3 voorsprong en moeten ze nog drie punten scoren om te winnen. Op zondag staat dat gelijk aan één wedstrijd. Benieuwd of Team World hier nog een stokje voor kan steken.

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER