Home » Geen categorie » Teams Laver Cup zijn bekend

Teams Laver Cup zijn bekend

Teams Laver Cup zijn bekend

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor het eerst in de geschiedenis van de tenniswereld wordt de Laver Cup gespeeld. Deze vernieuwende competitie vindt plaats van 22 tot 24 september in de O2 Arena in Praag.

De Laver Cup spiegelt zich aan de overbekende Ryder Cup in het golf. Net als in de Ryder Cup worden teams samengesteld op basis van hun locatie. Zo nemen eind september zes spelers uit Europa het op tegen zes spelers uit de rest van de wereld. Beide teams worden geleid door legendarische spelers uit de sport. Aan het hoofd van Team Europe staat Mr. Cool uit Zweden Björn Borg. Team World krijgt de flamboyante John McEnroe als kapitein.

Elk team bestaat uit zes spelers. Vier daarvan verdienen hun plaats op basis van hun ranking. De vier best geplaatste spelers, gebaseerd op de rankings na Wimbledon, worden automatisch geselecteerd. Daarnaast hebben de kapiteins de vrijheid om twee extra spelers te kiezen. Deze werden bekend gemaakt in aanloop van de US Open.

Format

De wedstrijden van de Laver Cup zullen gespeeld worden over drie dagen. Iedere dag zullen er vier wedstrijden worden gespeeld: drie enkelwedstrijden en één dubbelwedstrijd. De wedstrijden worden gespeeld naar twee winnende sets. Bij een 1-1 stand wordt er een supertiebreak gespeeld.

Elke gewonnen wedstrijd levert het team punten op. Vrijdag leveren de gewonnen wedstrijden één punt op, op zaterdag twee punten en op zondag drie punten. Het eerste team dat dertien punten weet te scoren, mag zich als overwinnaar van de Laver Cup kronen.

Vernieuwende competitie

‘Rivals become teammates as Europe takes on the world’ is de slogan van dit gloednieuwe event dat vorig jaar werd aangekondigd met de steun van Roger Federer (ATP-2) en Rafael Nadal (ATP-1).

“Ik ben er zeker van dat de spelers erg gemotiveerd zullen zijn om hun hoogste niveau te halen in naam van Rod Laver. Ze zullen blij zijn de kans te krijgen om aan de zijde van hun grootste tegenstanders te kunnen spelen. Rafa en ik hebben al ontelbare keren tegenover elkaar gestaan. Dit is nieuw en het is spannend om te bekijken wat we samen kunnen bereiken”, aldus Federer.

Team Europe

Nadal, Federer, Marin Cilic (ATP-7) en Dominic Thiem (ATP-8) waren automatisch geselecteerd voor het duel. Novak Djokovic (ATP-5) en Andy Murray (ATP-2) hebben aangegeven te passen voor dit event. De Tsjech Tomas Berdych (ATP-19) mocht niet ontbreken volgens Borg en mag voor een thuispubliek spelen. Woensdag werd Alexander Zverev (ATP-6) als laatste speler toegevoegd aan het team. Die keuze is niet verwonderlijk, Zverev won dit jaar vier ATP-toernooien en steeg van de 24e naar de zesde plaats op de wereldranglijst.

Team World

Voor Team World zijn Milos Raonic (ATP-11), Jack Sock (ATP-17), John Isner (ATP-14) en Sam Querrey (ATP-21) automatisch geselecteerd. Kei Nishikori (ATP-10) zou normaal gezien op basis van zijn ranking ook in aanmerking komen, maar komt dit jaar niet meer in actie. Woensdag werden Juan Martin del Potro (ATP-28) en Denis Shapovalov (ATP-69) aan de selectie toegevoegd. Opvallend genoeg koos McEnroe voor de jonge Canadees en niet voor Nick Kyrgios (ATP-18).


Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws