Home » Grand Slam » Roland Garros » Tegenstander Goffin doet beklag over fysio en duisternis

Tegenstander Goffin doet beklag over fysio en duisternis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Robin Haase (ATP-44) gaf gisteren in de eerste ronde van Roland Garros een 2-0-voorsprong in sets uit handen tegen David Goffin (ATP-9). Na afloop sprak de Nederlander zijn onvrede uit over de fysio en de invallende duisternis.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Ik had verwacht dat we na de derde set wel zouden stoppen”, stak Haase van wal. “De duisternis speelde me parten (het was op dat moment 20.30 uur, red.). Toen ik de umpire daarover aansprak, gaf hij niet eens een antwoord. Uiteindelijk speelden we nog de volledige partij uit. Dat vond ik toch wat apart.”

Na de vierde set riep Haase ook de kinesist op de baan. De Nederlander had naar eigen zeggen last van de lies. “De fysio weigerde me echter te behandelen omdat ik volgens hem een blessure aan het faken was. Een heel vreemde beslissing. Ik kan alleen maar vragen om deze fysio in de toekomst niet meer te krijgen.”

Haase ontkende met klem dat hij een medical time-out inriep om tijd te winnen en de partij zo alsnog gestaakt te zien worden door de duisternis. “Dat zou ik nooit doen.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER