Home » Geen categorie » Tennis boven op Sportgala: Goffin verkozen tot Sportman van het jaar, Davis Cup-team is Ploeg van het jaar

Tennis boven op Sportgala: Goffin verkozen tot Sportman van het jaar, Davis Cup-team is Ploeg van het jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-7) is vanavond in de Dockx Dome Event Hall in Brussel verkozen tot Sportman van het jaar. Hij haalde het van wielrenner Greg van Avermaet en voetballer Kevin De Bruyne. Ook het Davis Cup-team viel in de prijzen.

Sportman van het jaar Goffin kende dit jaar een uitzonderlijk seizoen. De 27-jarige Luikenaar stoomde door naar de absolute top en bereikte als nummer zeven van de wereld zijn hoogste notering ooit. Hij won twee ATP-toernooien (Shenzhen en Tokio) en haalde als eerste Belgische tennisser ooit de finale van de ATP World Tour Finals. Onderweg klopte hij Rafael Nadal (ATP-1) en Roger Federer (ATP-2) om uiteindelijk nipt te duimen te leggen in de eindstrijd tegen Grigor Dimitrov (ATP-3). Het is de eerste keer dat een Belgische tennisser met de prestigieuze titel van Sportman van het jaar aan de haal gaat.

In de categorie Ploeg van het jaar triomfeerde niet geheel verrassend én net als in 2015 het Davis Cup-team. De manschappen van kapitein Johan Van Herck haalden voor de tweede keer in drie jaar tijd de finale en gingen na een thriller ten onder tegen Frankrijk (3-2). De (bijna) voltallige equipe kwam de prijs in ontvangst nemen. Enkel Steve Darcis (ATP-77) was op het Gala niet aanwezig, hij vertoeft met de organisatie Hope and Spirit in Abu Dhabi. “Het is een hele eer om deze trofee te krijgen”, reageerde Van Herck. “Dit is het werk van een hele ploeg”, vulde Goffin aan.

De titel van Sportvrouw van het jaar ging al voor de derde keer naar meerkampster Nafi Thiam. Elise Mertens eindigde als elfde in de verkiezing, Alison Van Uytvanck moest vrede nemen met plaats 22. Wielrenster Lotte Kopecky werd dan weer verkozen tot Belofte van het jaar. In de categorie Coach van het jaar ging Roger Lespagnard, begeleider van Nafi Thiam, met de oppergaai aan de haal. Hij haalde het onder meer van Davis Cup-kapitein Van Herck. De titel van Paralympiër van het jaar was tenslotte weggelegd voor atleet Peter Genyn die tennisser Joachim Gérard en tafeltennisser Laurens Devos achter zich hield.

De stemgerechtigden voor het Sportgala waren beroepsjournalisten aangesloten bij Sportspress.be en gewezen winnaars van de trofee Sportman en Sportvrouw van het jaar die niet langer actief zijn.

[alert type=”info” title=”Resultaten”]
Sportman van het jaar
David Goffin (tennis)

 

Sportvrouw van het jaar:
Nafi Thiam (atletiek)

 

Belofte van het jaar:
Lotte Kopecky (wielrennen)

 

Ploeg van het jaar:
Davis Cup-team (tennis)

 

Coach van het jaar:
Roger Lespagnard (atletiek)

 

Paralympiër van het jaar:
Peter Genyn (atletiek)

[/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS