Home » ATP » Tennis solidariteitsfonds deelt 5,5 miljoen euro uit aan achthonderd spelers

Tennis solidariteitsfonds deelt 5,5 miljoen euro uit aan achthonderd spelers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het aangekondigde solidariteitsfonds voor tennissers in financiële moeilijkheden telt 5,5 miljoen euro. Dat hebben de betrokken instanties in een gezamenlijke mededeling bekendgemaakt.

Het fonds is een initiatief tussen de ATP, WTA, ITF en de vier grandslamtoernooien. De ATP en WTA zullen de verdeling van de middelen op zich nemen. Die gaan naar om en bij de achthonderd spelers en speelsters die financiële steun nodig hebben. Het geld wordt gelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen.

Bij de verdeling van de steun wordt gekeken naar de ranking van de spelers alsook naar zijn of haar gewonnen prijzengeld in het verleden.

Groeien

De verschillende instanties benadrukken dat het fonds nog kan groeien. Veilingen, donaties van (top)spelers, virtuele tennistoernooien en andere acties kunnen extra geld in het laatje brengen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Leo Stolck

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER