Home » Geen categorie » Tennis verenigt vluchtelingen

Tennis verenigt vluchtelingen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Steve Verkouter is een man met twee passies, tennis en mensen helpen. Hij trok zich het lot van de stroom vluchtelingen die België overspoelt erg aan. Met zijn organisatie die toepasselijk Tennisdreams heet, gaat hij kinderen van vluchtelingen tennisles geven. 
In het vluchtelingenkamp van Duinkerke zitten ongeveer 2500 mensen reikhalzend uit te kijken naar een beetje geluk. De dagen duren er eens zo lang en veel vertier hebben ze niet. Daar brengt Steve Verkouter met Tennisdreams nu verandering in.
Verkouter verwierf eerder enige bekendheid met Tennis4Africa, een project waarbij hij kinderen in Afrika tennisles gaf om hen zo wat plezier te brengen en het aanwezige talent te spotten. In Kenia voorzag hij meer dan 1000 kinderen van materiaal en begeleiding. Hoewel de Keniaanse kinderen kampen met extreme armoede, zorgde hun creativiteit voor tennisterreinen met een ondergrond van gravel en gras met zelfgekalkte witte lijnen. Helaas zorgen financiële beperkingen er vaak voor dat de kinderen blootsvoets op deze velden heen en weer moeten rennen.
De ambitieuze tennisleraar met het grote hart zoekt het nu dichter bij huis. Enkele malen per week maakt hij de oversteek van Oostende naar Duinkerke. Met het materiaal dat hij nog liggen had, laat hij de kinderen in het vluchtelingenkamp van tennis proeven. Hij doorbreekt hiermee hun dagelijkse bezigheden van niets doen en met hun duimen draaien.
Bovendien brengt Verkouter op deze manier ook verschillende culturen samen. Ongeveer 80% van de vluchtelingen in het kamp zijn Koerdische Irakezen. Door tennislessen met andere kinderen te organiseren, bevordert hij naar eigen zeggen de tolerantie. Verder deelt Verkouter ook sportmateriaal en kledij uit. En passant vraagt hij de kinderen dan mee om een spelletje tennis te spelen op het grasveldje.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS