Home » Geen categorie » Tennis Vlaanderen bekroont Belgische Davis Cup-ploeg

Tennis Vlaanderen bekroont Belgische Davis Cup-ploeg

Tennis Vlaanderen bekroont Belgische Davis Cup-ploeg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische Davis Cup-ploeg werd woensdag door Tennis Vlaanderen bekroond met de trofee van ‘Tennisprestatie van het jaar’. Greet Minnen (WTA-394) werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot ‘Belofte van het jaar’.

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck, David Goffin (ATP-16), Steve Darcis (ATP-86), Ruben Bemelmans (ATP-109) en Kimmer Coppejans (ATP-130) werden in de bloemetjes gezet na hun finale tegen Groot-Brittannië twee weken geleden. In de verkiezing haalde de ploeg het van Alison Van Uytvanck (WTA-44, 2de plaats) en Ruben Bemelmans (3de plaats).

De trofee ‘Belofte van het jaar’ ging net als vorig jaar naar Minnen, die het bij de juniores op de Australian Open tot de halve finale in het enkelspel en de finale in het dubbelspel schopte. In maart 2015 schakelde Minnen over naar het WTA-circuit en stootte ze ondanks een beperkt programma van negen tornooien in één ruk door naar WTA-394. Zizou Berghs (ITF-181) en Lara Salden (ITF-102) werden respectievelijk 2de en 3de in de verkiezing.
 
[alert type=”info” title=”Tennisplaza België Awards 2015″]De laureaten van de Tennisplaza België Awards 2015 worden op 30 december bekendgemaakt. Je kan nog t.e.m. 20 december stemmen via tbawards15.be.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws