Home » Geen categorie » Tennis Vlaanderen maakt ‘Tennisprestatie’ en ‘Tennisbelofte’ van het jaar bekend

Tennis Vlaanderen maakt ‘Tennisprestatie’ en ‘Tennisbelofte’ van het jaar bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tennis Vlaanderen heeft de laureaten van Tennisprestatie en Tennisbelofte van het jaar bekendgemaakt.

Voor de derde maal op rij kroont het Belgische Davis Cup-team zich tot ‘Tennisprestatie van het jaar’. De succesvolle campagne van 2017 begon met een stunt in en tegen Duitsland met de broertjes Alexander (ATP-4) en Misha Zverev (ATP-33) én zonder David Goffin (ATP-7). Daarna volgde thuis winst tegen Italië en ook Australië na alweer een stunt tegen een beresterke Nick Kyrgios (ATP-21). In de finale moesten de Belgen met 3-2 de duimen leggen tegen een te sterke Franse ploeg, maar behaalden ze wel voor het eerst een knappe derde plaats op de wereldranking voor landen.

In de verkiezing ‘Tennisprestatie van het jaar’ werd Elise Mertens (WTA-36) tweede, het Belgische Fed Cup-team strandde op de derde plaats.

De 16-jarige Jef Vandorpe is ‘Tennisbelofte van het jaar’. Vandorpe staat op een tweede plaats op de ITF Junior Wheelchair ranking, bij de volwassenen prijkt hij op 26. De Belg is hiermee op beide rankings de hoogst geklasseerde speler van zijn leeftijd. In het ITF Futures circuit bij de volwassenen won Jef de toernooien van Padova, Middelburg, Antwerpen, Leuven en Biel-Bienne. Daarnaast won hij ook nog het dubbeltoernooi in Ath. In de juniorenreeks is hij de sterkste in de toernooien van Knokke, Velp, Antwerpen en het enkel- en dubbeltoernooi in Rue.

In deze categorie werd Zizou Bergs (ATP-967) tweede en Sofia Costoulas derde.

Zelf een gokje wagen? In 2018 kan je aan de slag met de Ladbrokes promotiecode 2018!

[alert type=”info” title=”#TBAwards2017″]Nog tot en met 24 december kan je stemmen op de Tennisplaza België/Belgique Awards 2017 via deze link. Ook hier zijn de Belgische Davis Cup-ploeg en Vandorpe genomineerd.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS