Home » Geen categorie » Tennis Vlaanderen ondertekent intentieverklaring Matchfixing

Tennis Vlaanderen ondertekent intentieverklaring Matchfixing

Tennis Vlaanderen ondertekent intentieverklaring Matchfixing

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Reeds van bij de opstart speelt Tennis Vlaanderen een actieve rol in het Nationaal Platform ter Bestrijding van de manipulatie van sportwedstrijden. Vrijdag heeft de federatie de intentieverklaring ter bestrijding van de manipulatie van sportwedstrijden mee ondertekend.

De ondertekening gebeurde in de aanwezigheid van minister van justitie Koen Geens. “Met de ondertekening erkent Tennis Vlaanderen de problematiek in de sport en engageert de federatie zich om een betreffend actieplan uit te rollen”, klinkt het bij Tennis Vlaanderen.

“Met dit actieplan willen we de Vlaamse tennisspelers, hun entourage, internationale officials, toernooi-organisatoren, alsook de reputatie van de sport, beschermen tegen de invloeden en verleidingen vanuit het criminele milieu die de gokwereld en de tennissport als hefboom gebruiken.”

Voor minister Geens is de oprichting van het platform “historisch”. “Het nationaal platform moet het overleg tussen de partners structureren en hun initiatieven coördineren. Het doel is het verbeteren van de informatie van alle actoren, zodat ze in staat zijn de meest adequate tussenkomst te kiezen om matchfixing te bestrijden. Het platform zal zo de sportsector helpen preventieve maatregelen te nemen, maar ook de juridische kant, de repressie”, legt de minister uit.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws