Home » Davis Cup » Tennis Vlaanderen organiseert Davis Cup-fandag

Tennis Vlaanderen organiseert Davis Cup-fandag

Tennis Vlaanderen organiseert Davis Cup-fandag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 17 juli t.e.m. 19 juli vindt in Middelkerke het Davis Cup-duel tussen België en Canada plaats. Niet alleen voorziet organisator Tennis Vlaanderen een gigantische tribune voor zesduizend supporters, de federatie houdt zondag 12 juli in Westende een heuse Davis Cup-fandag.

Het fan evenement vindt plaats op de zeedijk van Westende en gaat van start om 11u. “De hele dag lang is ter tennisanimatie. Je kan spelen voor gadgets, spelen voor Davis Cup-tickets en er is een Davis Cup-quiz waarbij je tickets kan winnen”, vertelt Valentijn Pattyn van Tennis Vlaanderen. “Ook de voltallige ploeg zal er zijn tussen 15u en 16u. Kapitein Johan Van Herck zal kort zijn team (David Goffin (ATP-15), Steve Darcis (ATP-80), Ruben Bemelmans (ATP-95), Kimmer Coppejans (ATP-97) en Niels Desein (ATP-167)) voorstellen en daarna is er een korte handtekeningensessie.”

Om volk naar de fandag te lokken, haalt Tennis Vlaanderen de grote middelen boven. “Twee hostessen zullen duizend flyers uitdelen om de lokale inwoners en toeristen naar de fandag te krijgen waar Dj Lowie Trio, een jonge ambitieuze dj en neef van frotman Hendrik Willemyns van Arsenal, voor de nodige sfeer zal zorgen.”

Het programma:
11u – 17u: Tennisanimatie
15u – 15u10: Tennisdemo Davis Cup-spelers
15u10 – 15u40: Spelen tegen Davis Cup-spelers
15u40 – 16u: Handtekeningensessie

“Voeren veel promotie, maar krijgen nog meer return”

Naast de federatie voert ook de gemeente Middelkerke heel wat promotie rond de Davis Cup-kwartfinale. “Het evenement betekent dan ook heel wat voor ons”, verklaart Barbara De Jonckheere van het gemeentebestuur van Middelkerke. “Wij willen met de gemeente een nieuwe identiteit aannemen en ons profileren als kleinere kustgemeente die dankzij veel enthousiasme en inzet toch grote, belangrijke evenementen met internationale uitstraling kan organiseren. Tennis en sport in het algemeen zijn altijd al belangrijk geweest in Middelkerke, denk maar aan de Noordzeecross veldrijden in februari.”

De Jonckheere was van bij de start opgetogen over de keuze van haar gemeente als strijdtoneel voor België – Canada. “We zullen er alles aan doen om er een hoogstaand event van te maken en hopen op een uitverkochte zaal met heel wat ambiance en sfeer. We voeren veel promotie, maar de return en de uitstraling die we erdoor krijgen, is nog veel hoger.”
 
[alert type=”info” title=”Nog steeds tickets te koop”]Er zijn nog steeds tickets te koop voor het Davis Cup-duel, zowel voor vrijdag als zaterdag en zondag. “Momenteel hebben we per dag een slordige 4 500 tickets verkocht”, vertelt Leslie Van Ingelgem, persverantwoordelijke van Tennis Vlaanderen. Tickets kan je hier bestellen.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws