Home » Clubnieuws » Antwerpen » Tennis Vlaanderen pakt uit met nieuwe klassementen

Tennis Vlaanderen pakt uit met nieuwe klassementen

Tennis Vlaanderen pakt uit met nieuwe klassementen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open in Antwerpen gaf Tennis Vlaanderen een persconferentie over de nieuwe klassementen. De vertrouwde termen verdwijnen en maken plaats voor een nieuwe methodiek.

Steven De Smet en Gijs Kooken gaven de nodige uitleg bij het nieuwe systeem: “We begrijpen dat dit geen makkelijk verhaal is en dat het bestaande systeem met A-, B- en C-klasseringen goed ingeburgerd is. Toch willen we plaats maken voor een nieuwe methodiek met waardepunten, die zorgt voor een correcte waardering van elke speler én een boost geeft om competitie te spelen. Je kan geen punten meer verliezen, enkel nog winnen.”

Bij het nieuwe systeem staan er vier piramides centraal: drie voor de jeugd (U9, U11 en U13) en één voor iedereen vanaf veertien jaar. De drie jeugdpiramides krijgen elk hun eigen klassement. De hoogste geklasseerde binnen een leeftijdsreeks krijgt klassement 9.1, 11.1 of 13.1, de laagste geklasseerde 9.8, 11.8 of 13.8. Bij de volwassenen wordt het vroegere NG-klassement vervangen door drie punten, de hoogste klassering staat gelijk aan 115 punten.

Spelers kunnen punten verdienen in toernooien en interclubwedstrijden, enkel de beste acht resultaten tellen. Twee keer per jaar (in juni in oktober) worden alle spelers gerangschikt via een piramide, en daarvan wordt de klassering afgeleid. Alle tennissers krijgen op 18 oktober hun ranking volgens de oude berekening. Op 5 november volgt de berekening volgens de nieuwe methode.

[alert type=”info” title=”Nieuwe klassementen”]Meer info over de nieuwe tennisklassementen vind je op de site van Tennis Vlaanderen .[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws