Home » Clubnieuws » Tennis Vlaanderen stapt (nog) niet mee in World Tennis Number van ITF

Tennis Vlaanderen stapt (nog) niet mee in World Tennis Number van ITF

Tennis Vlaanderen stapt (nog) niet mee in World Tennis Number van ITF

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vrijdag berichtten we dat de ITF werkt aan een platform om tennissers, amateurs en profs, wereldwijd te verbinden met elkaar. Tennis Vlaanderen stapt voorlopig niet mee in het project, maar is wel nieuwsgierig, zo vertelt CEO Gijs Kooken aan Tennisplaza.

In januari volgend jaar zal de internationale tennisfederatie World Tennis Number (WTN) lanceren, waarmee de organisatie de grootste online tennisgemeenschap ter wereld wil creëren. O.a. de Franse, Britse en Amerikaanse tennisfederaties stappen mee in het project. In België is het nog wachten op Tennis Vlaanderen en de AFT.

“We zijn zeker fan van de gedachte, maar omdat we merkten dat er nog heel wat vraagtekens waren, hebben we er bewust voor gekozen om geen pioniersrol op te nemen in dit verhaal”, vertelt Kooken aan Tennisplaza. “Ik ben benieuwd of men alle uitdagingen, die op een bepaald momenteel werden gedetecteerd, heeft kunnen oplossen.”

Kooken staat met Tennis Vlaanderen echter zeker niet weigerachtig tegenover het idee om later mee in te stappen. “Indien het goed werkt, kan dit een heel leuke aanvulling zijn op het bestaande nationale klassementssysteem”, besluit de CEO van de Vlaamse tennisfederatie.

Lauwe ontvangst

In de internationale media werd vooralsnog weinig aandacht besteed aan WTN. Naast bovengenoemde federaties, tekenen ook nog Ierland en Singapore mee in op het project, maar verder lijken de federaties wereldwijd het idee maar lauw te ontvangen.

Op de officiële website van WTN kan je een overzicht vinden van de landen die na verloop van tijd mee in het verhaal zouden stappen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws