Home » Geen categorie » Tennis Vlaanderen zet Malisse, Vandorpe en Davis Cup-ploeg in de bloemetjes

Tennis Vlaanderen zet Malisse, Vandorpe en Davis Cup-ploeg in de bloemetjes

Tennis Vlaanderen zet Malisse, Vandorpe en Davis Cup-ploeg in de bloemetjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het congres van Tennis Vlaanderen werden de awards uitgebreikt voor “Tennisbelofte van het jaar” en “Tennisprestatie van het jaar”. Maxime Braeckman werd gehuldigd voor zijn wereldrecord en Xavier Malisse kreeg een award voor zijn carrière.

Net voor de start van de European Open vond het congres van Tennis Vlaanderen plaats in de Lotto Arena. Braeckman brak vorige week het wereldrecord met veertig wedstrijden na elkaar te spelen ten voordele van SOS Kinderdorpen. Tennis Vlaanderen zette Braeckman in de bloemetjes en schonk een extra bonuscheque, zoals je momenteel zelf kan winnen op promotiecode-bonus.com, aan het goede doel.

Malisse werd gehuldigd voor zijn carrière, er werd teruggeblikt op zijn overwinning tegen Roger Federer in de Davis Cup, zijn halve finale op Wimbledon en zijn dubbeltitel op Roland Garros. “Het is tof om deze beelden nog eens terug te zien, ik word er steeds emotioneel van. Ik ben heel blij met deze award”, aldus een gelukkige Malisse.

Xavier Malisse - © Melissa Van de Wiele
Xavier Malisse – © Melissa Van de Wiele

De prijs voor “Belofte van het jaar” ging naar rolstoeltennisser Jef Vandorpe, nummer twee bij de junioren op de G-sport ranking, zijn hoogste ranking ooit. Bij de volwassenen kwam hij in juli 2016 de top honderd binnen, na winst van het ITF Futures tornooi in Zeeland en de ITF juniortornooien in Frankrijk (Grade A), Antwerpen en Aarau-West. De award werd in ontvangst genomen door zijn trotse papa. Zizou Bergs werd met één puntje verschil nipt tweede, Lara Salden werd derde in de verkiezing Belofte van het Jaar 2016.

Voor de tweede maal op rij werd het Belgische Davis Cup-team van Johan Van Herck bekroond voor de “Tennisprestatie van het jaar”. In maart verloren ze tegen Kroatië, die inmiddels de finale bereikten, maar in september won onze ploeg met 4-0 overtuigend de Play-Offs wedstrijd tegen Brazilië waardoor ze voor het vijfde jaar op rij bij de beste zestien landen ter wereld horen.

Ruben Bemelmans en Joris De Loore reageerden vanuit de Verenigde Staten:

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws